palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Tisza-tó Tisza-tó vízrendszere

Megkezdődik a Tisza-tó őszi leürítése

November 2-án az üzemeltető Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság megkezdi a Tisza-tó téli vízszintjének beállítását. A vízszintcsökkentés a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. és a KÖTIVIZIG együttműködésével készített monitoring terv alapján történik. A leürítés végrehajtását és ütemét azonban befolyásolhatja, módosíthatja egy esetlegesen kialakuló és levonuló árhullám.

Bővebben...

 

Kombinált téli vízszint a Tisza-tavon

Az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően az előttünk álló téli időszakban is kombinált vízszintre számíthatnak a Tisza-tó hasznosításában érdekeltek. Erről született megállapodás a szeptember 27-én, Kiskörén rendezett hagyományos egyeztető tárgyaláson. A tározó leürítése ezúttal is két ütemben történik meg, a vízszintet a tervek szerint november elsejétől kezdődően 580 centiméterre csökkenti, majd két nap múlva fokozatosan 620 centiméterre emeli az üzemeltető Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság.

Bővebben...

 

Tisza-tó: gátzár a kerékpárosok védelmében

A Tisza folyó bal parti árvízvédelmi töltésén, a 163+708 (Tiszaszőlős) és a 169+448 (Tiszafüred-Örvény) töltéskilométer szelvényekben elhelyezett, kerékpárosok részére átjárható gátkapukat augusztus 4-én, 8 órától lezárjuk. Ezzel párhuzamosan a Tisza folyó bal parti árvízvédelmi töltés 169+020 tkm. szelvényében a gépjárműforgalom áthaladásának megakadályozása céljából a töltéskoronán két darab betonelemet helyezünk el. Az intézkedés a kerékpárosok védelme érdekében történik.

 

Vízszintavató váltófutás a tó körül

A Tisza-tó Napja idei rendezvénysorozatának részeként kedden 10 órakor Poroszlóról, a Tisza-tavi Ökocentrumtól startolt el a Vízszintavató váltófutás mezőnye. A profi és amatőr futók az 55 kilométeres távot az árvízvédelmi töltésen tették meg a Poroszló-Újlőrincfalva-Sarud-Tiszanána-Kisköre-Tiszabura-Abádszalók-Tiszaderzs-Tiszaszőlős útvonalon, s 16 órakor értek célba a tiszafüredi strandon, a Morotva Kerékpáros Pihenőparknál.

Bővebben...

 

Félidőben a Tisza-tó napja

Félidejénél tart a Tisza-tó napja idei programsorozata. Az események május 7-én, szombat reggel kezdődtek a VIP kerékpártúrával, hétfőn az általános iskolások vetélkedőjét, a Tisza-tavi ki mit tud? döntőjét, kedden pedig a III. Országos Rendőr Tisza-tó Körüli Futóbajnokságot, valamint a Vízszintavató Váltófutást rendezték meg. Szerdán a horgászoké a főszerep, míg pénteken Tiszta a Tisza-tó címmel szakmai konferencia helyszíne lesz Kisköre. Május 13-án ismét egyenruhások fokozott jelenlétére kell számítani, amikor is elindulnak a II. Rendőr Tisza-tavi Triatlonra benevezett sportolók.

Bővebben...