palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Tisza-tó

Tisza-tó

Tisza-tó: műtárgyak nyitása

A Tisza folyó vízjárására való tekintettel a Tisza-tó IV., V., VI., Kis-Tisza, Aponyháti, IX., Kis-Füredi fok és a X. számú szabályozó műtárgyait március 24-én, 8 órától kinyitjuk. A kedvező vízjárás és a jó vízminőségi paraméterek figyelembevételével a Tisza-tó feltöltése a nyári vízszintre (Kisköre-felső 725+5 cm) folyamatban van. A nyári vízszint elérésének várható időpontja március 26.

 

 

Tisza-tó: duzzasztás megszüntetése

A Tiszán levonuló árhullám miatt a Kiskörei Vízlépcsőnél a duzzasztást február 18-án 10 óra 50 perckor megszüntettük. Ezért a folyó Kisköre alatti szakaszán a következő napokban, változó mennyiségű kommunális hulladékkal kevert uszadék megjelenésére kell számítani.

Bővebben...

 

Uszadékot, szemetet visz az ár a Tiszán

A Tisza folyón levonuló árhullám miatt a Kiskörei Vízlépcsőnél a felvízszint és az alvízszint közötti különbség egy méter alá csökkent. Ennek következtében szívóhatás lép fel, amelynek eredményeképpen az alvízen fokozatosan, egyre nagyobb mértékben jelenik meg az uszadék és a kommunális hulladék.
Ezért felhívjuk a vízi eszközök (hajók, csónakok, úszóművek, stégek) tulajdonosainak a figyelmét arra, hogy azok üzemeltetésénél, illetve lekötésénél, továbbá a kompok és pontonhidak üzemeltetésénél a várható jelenségekre (vízszintváltozás, uszadék megjelenés) számítsanak és a szükséges intézkedéseket tegyék meg.

 

Tisza-tó: régi hídpilléreket semmisítettek meg

Robbanások zaja verte fel a napokban a Tisza-tó csendjét.  A Poroszlói-medencében, a Kis-Tisza és az Eger-patak torkolatánál található egykori híd mederpilléreit távolították el ily módon az ezzel megbízott szakemberek.

Bővebben...

 

Húszezer Tisza-tavi kerékpáros

Azt, hogy valamennyien körbetekerték-e a tavat, pontosan nem tudhatjuk. Azt viszont igen, hogy tavaly az év egészét tekintve 19 342 – a vízlépcső üzemi hídján áthaladó - kerékpárost regisztrált a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Kiskörei Szakaszmérnöksége. Ez a szám pedig minden eddig rekordot felülír.

Bővebben...