palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Tisza-tó

Tisza-tó

Folytatódik a Tisza-tó feltöltése

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság - az érkező vízhozam függvényében – napi 5 centiméterrel, folyamatosan emeli a Tisza-tó vízszintjét. A március 16-án megkezdett tavaszi feltöltés első ütemében 670 centiméterre növekszik a Kisköre-felső vízmércén mért vízállás, a vasárnap kezdődő, április 6-ig tartó második ütemben pedig már a szokásos nyári vízszint beállítása a cél. Természetesen a végrehajtást befolyásolhatja, módosíthatja egy esetlegesen kialakuló és levonuló árhullám.

Módosítás: (2017. március 24. péntek, 11:44)

Bővebben...

 

Tisza-tó: műtárgyak nyitása

A Tisza folyó vízjárására való tekintettel a Tisza-tó IV., V., VI., Kis-Tisza, Aponyháti, IX., Kis-Füredi fok és a X. számú szabályozó műtárgyait március 23-án, 8 órától kinyitjuk. A kedvező vízjárás és a jó vízminőségi paraméterek figyelembe vételével a Tisza-tó feltöltése továbbra is folyamatos.

 

Megkezdődik a Tisza-tó feltöltése

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság mától megkezdi a Tisza-tó tavaszi feltöltését. Az első ütemben - az érkező vízhozam függvényében – a mostani, 620-10 centiméteres téli vízállásról napi 5 centiméteres emeléssel március 26-ig 670 centiméterre duzzasztjuk a tó vízszintjét. Természetesen a végrehajtást befolyásolhatja, módosíthatja egy esetlegesen kialakuló és levonuló árhullám.

Módosítás: (2017. március 20. hétfő, 06:46)

Bővebben...

 

Tisza-tó: műtárgyak zárása

Tájékoztatjuk az érintetteket, hogy a Tisza-tó Kis-Tisza szabályozó műtárgyát, valamint a VI. és a IX. számú műtárgyak tiltóit február 3-án, 8 órától lezárjuk.

 

Újévi jéghelyzet a Tisza-tavon

Az ó- és újévi hidrometeorológiai helyzet – fokozatosan csökkenő víz- és léghőmérséklet, tartósan hideg időjárás – hatására „elaludt a víz”, megkezdődött, majd kialakult a jégtakaró a Tisza-tó állóvizein, illetve a Tisza folyón is változatos jégjelenségeket tapasztaltunk. A pillédzés után vékony jégréteg alakult ki, amely néhány napja egyre vastagabb.

 

Bővebben...