palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Tisza-tó

Tisza-tó

A Tisza-tó 2012. évi állapotfelmérése

 

Kiosztották „Az év ökoturisztikai létesítménye 2011” címet

2011. szeptember 27. 14:59

Átadták „Az év ökoturisztikai létesítménye” kitüntető címet a Turizmus Világnapján. Tanösvény kategóriában első helyezést ért el a tiszaörvényi (Tiszafüred) Tiszavirág ártéri sétaút és tanösvény. Az év ökoturisztikai látogatóközpontja címet a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság által létesített tihanyi Levendula Ház Látogatóközpont nyerte el, amely idén nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt. A díjakat Dr. Rácz András természetvédelemért felelős helyettes államtitkár, Dr. Nemes Andrea turisztikai főosztályvezető és Horváth Gergely vezérigazgató adta át.

 

Bővebben...

 

Megújul a Tisza-tó

 

TÁJÉKOZTATÁS

Kivonat a KÖTI-KÖVIZIG Kiskörei Szakaszmérnökségen 2011. szeptember 27-én megtartott téli vízszintegyeztető tárgyalásról készült emlékeztetőből

Lovas Attila KÖTIKÖVIZIG, Szolnok

A vízszintegyeztető tárgyalásról emlékeztető készül, melyben rögzítésre kerül, hogy a halászati hasznosító magasabb téli vízszintet szeretne. Halállomány átteleltetésének biztosítása céljából javasolja a szükség szerinti hóeltakarítás és lékelés megfontolását.

Hegedűs Gábor Tisza-tavi Sporthorgász KN Kft., Tiszafüred

Minden halat meg akarnak menteni, ami nehéz feladat, de nem a munka elől akarnak kitérni. A továbbiakban is kéri a 2010-2011. évi téli időszakban előírt maximális 635 cm-es vízszintet.

Bővebben...

 

KÖZLEMÉNY

Október végén megkezdődik a téli vízszint beállítása a Tisza-tavon. A tározó téli vízszintjéről 2011. szeptember 27-én Kiskörén, a Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság Kiskörei Szakaszmérnökségén tartottak immár hagyományosnak mondható egyeztető megbeszélést az érintett szervezetek.

A tárgyalásra a Tisza-tavi Önkormányzatok, illetve a szabadvízi strandok, csónakkikötők és egyéb bérlemények üzemeltetői mellett a Hortobágyi Nemzeti Park, a Közép-Tisza Vidéki Környezetvédelmi Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség, a Tisza-tavi Sporthorgász Kft, a TISZAVÍZ Vízerőmű Kft, a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács, Magyar Turizmus Zrt. Tisza-tavi Regionális Turisztikai Marketing Igazgatósága, a FAUNA Zrt., a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság és a Tisza-tavi Horgászegyesületek Szövetsége kapott meghívást.
A 60 meghívott közül 24 fő vett részt az egyeztetésen, valamint ismertetésre került 4 érintett szervezet írásos állásfoglalása is.

Bővebben...