palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Tisza-tó

Tisza-tó

Tisza-tó: az alacsonyabb téli vízszintnél is folytatódik a munka

Elértük a Kisköre-felső vízmércén mért, 565 centiméteres, alacsonyabb téli vízszintet a Tisza-tóban, ettől függetlenül folytatódnak a Komplex Tisza-tó Projekt keretében végzett kotrási és műtárgy-felújítási munkálatok a tározóban.

Bővebben...

 

Tájékoztató a Tisza-tó téli feltöltésének ütemtervéről

A Kiskörei-víztározó (Tisza-tó) alacsonyabb téli vízszintről (Kisköre-felső 560 +10 cm) a magasabb téli vízszintre (620-10 cm) történő feltöltését a tervek szerint november 20-án kezdjük meg, s várhatóan november 28-án fejezzük be. A vízszint emelését a KÖTIVIZIG és a Tisza-tavi Sporthorgász Kft. együttműködése alapján hajtjuk végre. A duzzasztás ütemét természetesen befolyásolhatja, módosíthatja egy esetlegesen levonuló árhullám.
A feltöltés ütemterve a képre kattintva olvasható.

 

Tisza-tó: próbaüzemben a kiskörei hallépcső

Olyan létesítményt hoztunk létre, amelyre az egész térség büszke lehet – mondta a Tisza-tavi ökológia folyosó (hallépcső) próbaüzeme alkalmából Kiskörén október 28-án tartott sajtótájékoztatón Lovas Attila, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság vezetője.

Bővebben...

 

Tisza-tó: az utolsó simításokat végzik a kiskörei hallépcsőn

Nemsokára megkezdődhet a Komplex Tisza-tó Projekt keretében, Kiskörén épülő ökológiai halátjáró próbaüzeme. Jó ütemben haladnak a kotrási munkálatok is a tóban, valamint a műtárgyfelújítások.

Bővebben...

 

Tisza-tó: zöld fény a bevált téli vízszint-kombinációnak

A természetes vízjáráshoz közelítő, a halak számára monitoring vizsgálatokkal igazoltan kedvező, tavaly is alkalmazott téli vízszint-beállítási kombinációt támogatta a Tisza-tó használatában érdekelt és érintett szervezet megjelent képviselőinek többsége a szeptember 23-án tartott hagyományos kiskörei egyeztető tárgyaláson.

Bővebben...