palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Tisza-tó

Tisza-tó

További 30 millió köbméter víz a Tisza-tóba

Az I. ütem folytatásaként március 25-én megkezdjük a Tisza-tó (Kiskörei-tározó) tavaszi feltöltésének II. ütemét, amelynek során a jelenlegi – Kisköre-felső vízmércén mért – 670+-5 centiméteres vízszintet a hónap végére 700+-5 centiméterre emeljük. Az érkező vízhozam függvényében ezzel a napi 5 centiméteres duzzasztással naponta mintegy 5 millió köbméterrel növeljük a tó vízkészletét.

Bővebben...

 

Velünk élő Tisza-tó – konferencia Szolnokon

A jövő vízgazdálkodási agrármérnökei elnevezésű EU-projekt keretében, Velünk élő Tisza-tó címmel rendez konferenciát március 31-én a Szolnoki Főiskola. A tiszaligeti Campusban a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság vezetője és több munkatársa tart előadást.

Bővebben...

 

A kerékpárosok „Mekkája” lett a Tisza-tó

Amióta 2007-ben kiépült – Poroszlótól Kiskörén át Tiszafüredig – a tározót 9 kilométeres szakasz híján körülölelő kerékpárút, mind többen drótszamár nyergébe pattanva kívánják felfedezni a Tisza-tó természeti szépségeit. Tavaly 16 162, a duzzasztóművön áthaladó kerékpárost regisztrált a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Kiskörei Szakaszmérnöksége, ami a második legnagyobb biciklis forgalmú év 2012 után.

Bővebben...

 

Biztonságban áttelelhetnek a halak a kiskörei hallépcsőben

Több természetkedvelő és horgász érdeklődött arról, hogyan telelhetnek át a halak a Komplex Tisza-tó projekt részeként tavaly átadott kiskörei hallépcsőben, szükséges-e valamilyen védekezés a faggyal szemben? Nos, az ökológiai folyosó mentén kialakított három pihenőtó éppen a biztonságos áttelelésüket szolgálja.

Módosítás: (2015. február 12. csütörtök, 10:22)

Bővebben...

 

Készülhet téli álmára a Tisza-tó

Ma reggel elérte a - Kisköre-felső vízmércén mért - 620 centimétert a Tisza-tó vízszintje, amely – ha nem érkezik árhullám - immár tavaszig változatlan marad. Mint arról korábban már beszámoltunk, a téli vízszintet az elmúlt esztendőhöz hasonlóan idén is két ütemben állítottuk be, a Tisza-tó hasznosításában érdekeltek előzetes egyetértésével.

Bővebben...