Magyarország

feed-image

Címlap Vízgazdálkodás

Vízgyűjtő-gazdálkodás

Országos Vízgyűjtő-Gazdálkodási Terv (Vitaanyag II.)

 

Fórumok vizeink fenntartható jövőjéről

A vízgyűjtő-gazdálkodási terv idén esedékes felülvizsgálata apropóján augusztus 19-én a Tisza-tó jelenével és jövőjével, 24-én pedig a Tisza részvízgyűjtőt érintő problémákkal és megoldási lehetőségekkel ismerkedhettek meg az érdeklődők nyilvános fórumok keretében. Utóbbi napon délután a nemzeti vízstratégiát megjelenítő, kidolgozás alatt álló Kvassay Jenő Tervbe is bepillantást nyerhettek az érintettek, érdekeltek, valamint a sajtón keresztül a közvélemény.

Bővebben...

 

A víz élet, gondozzuk közösen! – ÁKK és VGT2 szakmai fórumok Szolnokon

A Vízgyűjtő-gazdálkodási Tervek (VGT) és az Árvízkockázati Kezelési Tervek (ÁKK) egyaránt az integrált vízgyűjtő-gazdálkodás részét képezik, ezért az ezek keretében meghatározandó intézkedéseket össze kell hangolni – hangzott el fő üzenetként a két témában a Szolnoki Főiskolán, augusztus 3-án rendezett fórumokon, ahol köszöntőt mondott Lovas Attila, a KÖTIVIZIG igazgatója, s előadást tartott három kollégánk: Mészárosné Bunász Nikoletta hidrogeológus, Háfra Mátyás osztályvezető és Horváth Lajos főépítés-vezető.

Bővebben...

 

Vízgazdálkodási évkönyv 2014

Most megjelent kiadványunkban a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság 2014. évi vízgazdálkodási, vízkár-elhárítási, közfoglalkoztatási és gazdálkodási tevékenységét, a felszíni és felszín alatti vizeink tervszerű és gazdaságos hasznosítását, valamint a fenntartható vízkészlet-gazdálkodás gyakorlati megvalósítását mutatjuk be. A legfrissebb, a sorban immár hatodik évkönyvünk reményeink szerint hozzájárul ahhoz, hogy a vízgazdálkodással kapcsolatos munkánkat a közvéleménnyel még jobban megismertessük. A kiadvány a képre kattintva olvasható.

 
További cikkeink...