palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Védekezés

Vízkár elhárítási védekezés

Vastag jégpáncélt szakítottak föl a hajók a kiskörei hajózsilipnél

A Jégvirág VII. és Jégvirág VIII. jelű hajók tegnap lassú haladás mellett feltörték a 25-30 centiméter vastag álló jeget a kiskörei hajózsilip felvízi várakozóterén át a felvízi támkapuig. Ezt követően a hajózsilip kamrában, majd az alvízi várakozótéren is darabokra zúzták a hasonlóan vaskos jégpáncélt. Ezzel párhuzamosan megtörténtek a duzzasztóműben és a hajózsilipben a szükséges jégmentesítési beavatkozások.

Bővebben...

 

Munkában a jégtörők Kiskörénél

A KÖTIVIZIG ma reggel 8 órától III. fokúra emelte a jeges árvíz elleni készültséget  Kiskörénél, illetve a Jégvirág VII. és Jégvirág VIII. jégtörő hajókon, amelyek megkezdték a hajózsilip és vízlépcső felvízi várakozóterének jégtelenítését. A beavatkozásra azért van szükség, hogy a Kiskörei Vízlépcsőnél biztonságosan végrehajtható legyen a Közép-Tiszára érkező zajló jégtömeg átvezetése.

Bővebben...

 

Apad a Zagyva, tovább árad a Tisza

Beavatkozásra egyelőre nincs szükség a Felső-Tiszáról érkező árhullám miatt a Tisza-tavon. A Jégvirág VII. és Jégvirág VIII. jégtörő hajók II. fokú jeges árvíz elleni készültségben várják az esetleges indulási parancsot a Kiskörei Vízlépcső biztonságos üzemeltetése érdekében.

Bővebben...

 

Bevetésre készen a jégtörők Kiskörén

Péntek reggel 6 órától fokozta a jeges árvíz elleni készültséget a KÖTIVIZIG a Kiskörei Vízlépcsőnél. A Felső-Tiszáról érkező árhullám miatt várható vízszintemelkedés következtében a szakemberek a Tisza-tavat borító álló jégtakaró felaprózódására és megindulására, ezzel együtt másodlagos jégzajlás kialakulására számítanak. A Kiskörei Vízlépcső biztonságos üzemeltetése érdekében ezért II. fokú jeges árvíz elleni készültséget rendeltek el a Kiskörén állomásozó Jégvirág VII. és Jégvirág VIII. jégtörő hajókon. A belvízvédelmi készültség ugyanakkor a befogadók vízszintjének csökkenése és a belvizes területek lefagyása miatt némileg csökkent, kevesebb szivattyútelepen van szükség a folyamatos üzemelésre.

Bővebben...

 

Lassú apadás a Zagyván, csökken a készültség szintje

A Zagyva lassú apadására tekintettel a KÖTIVIZIG ma reggel 6 órától első fokúra mérsékelte az árvízvédelmi készültséget a folyó mentén a Jászberény és Szászberek közötti szakaszon. Az igazgatóság 10 belvízvédelmi szakaszából a kiskörei, a karcagi, a kisújszállási, a jászberényi és kunhegyesi és ceglédi szakaszokon II. fokú készültség mellett folyamatos a szivattyúzás, Mezőtúr és Cibakháza térségében pedig I. fokú a készenlét.

Bővebben...

 
További cikkeink...