palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Védekezés

Vízkár elhárítási védekezés

Átmenetileg javult a belvízhelyzet

A szerda reggeli állapot szerint 9700 hektárra csökkent a belvízzel elöntött terület a Közép-Tisza vidékén, ám a javulás csak átmeneti, hiszen kiadós csapadék várható az elkövetkezendő napokban, ami minden bizonnyal megfordítja a kedvező trendet. 

Bővebben...

 

Kevesebb elöntés, több átemelt víz

Az elmúlt nap folyamán csökkent a belvízzel elöntött terület nagysága a Közép-Tisza vidékén, a szivattyúkkal átemelt vízmennyiség azonban nőtt, megközelítve az 1,3 millió köbmétert. Készültség továbbra is hét belvízvédelmi szakaszon indokolt.

Bővebben...

 

Belvíz: elöntés 12 ezer hektáron

A hétfő reggeli adatok szerint 12,1 ezer hektárt borít víz a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság területén. Jelenleg pontszerű I. fokú készültség mellett folyik a belvízmentesítés a kunhegyesi, a cibakházi és a mezőtúri védelmi szakaszokon, ugyanakkor pontszerű II. fokú a készenlét a jászkiséri szakaszon. Ezen kívül II. fokú területi készültség van érvényben a karcagi, a kisújszállási, valamint a kiskörei szakaszokon.

Bővebben...

 

Belvízvédekezés további helyszíneken

A KÖTIVIZIG péntek reggeltől újabb területeken, Cibakháza, Kisköre és Kunhegyes térségében rendelt el készültséget a szivattyúzások megkezdése miatt. Így jelenleg pontszerű I. fokú készültség mellett folyik a belvízmentesítés a jászkiséri, a kunhegyesi, a cibakházi és a mezőtúri védelmi szakaszokon, és II. fokú területi készültség van érvényben a karcagi, a kisújszállási, valamint a kiskörei szakaszokon.

 

Ismét munkát ad a belvíz

Habár jelentős elöntések nincsenek, a gravitációs vízelvezetés lehetőségének megszűnése miatt több helyen szivattyúzás szükséges, ezért a KÖTIVIZIG pontszerű I. fokú belvízvédelmi készültséget rendelt el csütörtökön reggeltől a jászkiséri és a mezőtúri védelmi szakaszokon, valamint II. fokú területi készültség lépett életbe a karcagi és a kisújszállási szakaszokon.

Bővebben...

 
További cikkeink...