palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Védekezés

Vízkár elhárítási védekezés

Víz alatt 24 ezer hektár térségünkben

A Tisza továbbra is lassan árad térségünkben, I. fokú az árvízvédelmi készültség  Kiskörétől Fegyvernekig, illetve Dobáig. Ennél magasabb, II. fokú a készenlét a Hortobágy-Berettyó mentén, Berekfürdő és Túrkeve között. A Zagyván ma hajnalban megfordult az apadó trend, a folyón ismét emelkedik a vízszint. A belvízzel elöntött terület nagysága kissé növekedett az elmúlt napon lehullott csapadék következtében.

Bővebben...

 

Ár- és belvízvédelmi tájékoztató

A Tisza árhulláma már elérte a Közép-Tisza vidékét, I. fokú a készültség a Kisköre alatti szakaszon Fegyvernek, illetve Doba térségéig. Árad a Hortobágy-Berettyó is, emiatt tegnap 18 órától II. fokúra emeltük az árvízvédelmi készültség szintjét Berekfürdő és Túrkeve között. A Zagyva jelenlegi apadásának köszönhetően ugyanakkor tegnap estétől I. fokúra mérsékeltük a készültséget a folyó mentén Jászberény és Szászberek között.

Bővebben...

 

Készültség a Tiszán, stagnáló belvíz - frissítve

 A csapadékmentes szerdai időjárásnak köszönhetően nem változott lényegesen az elöntött területek nagysága a Közép-Tisza vidékén, továbbra is 23 ezer hektárt borít belvíz. A Zagyva Jászteleknél apad, ellenben térségünkben a Hortobágy-Berettyó, a Hármas-Körös és a Tisza is árad. Miután utóbbi folyó vízállása Kiskörénél csütörtök délelőtt meghaladta a 600 centimért, 10 órától I. fokú árvízvédelmi készültség lépett életbe.

Bővebben...

 

Ár- és belvízvédelmi tájékoztató

Újabb területeket öntött el a belvíz a Közép-Tisza vidékén, már 23 ezer hektár áll víz alatt. A folyókon egymást követik a kisebb árhullámok, holnapra a Tisza vízszintje is elérheti az I. fokú árvízvédelmi készültség szintjét.

Bővebben...

 

Belvíz 20 ezer hektáron, II. fokú készültség a Zagyván - frissítve

Az elmúlt nap folyamán lehullott csapadék következményeként jelentősen nőtt a vízborítás a Közép-Tisza vidékén, az elöntött terület nagysága meghaladta a 20 ezer hektárt.  A KÖTIVIZIG mind a tíz belvízvédelmi szakasza készültségben van, hét II. fokú, három pedig I. fokú készenlét mellett védekezik. Folyóink tovább áradnak, a Zagyván II. fokúra emelkedett a készültség. 

Bővebben...

 
További cikkeink...