palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Környezeti kárelhárítás

Ezer zsák szemét a Tisza-tóból

A Közép-Tisza-Vidéki Vízügyi Igazgatóság február 20. óta III. fokú vízminőségi kárelhárítási készültség keretében folyamatosan, szelektíven gyűjti össze a szőke folyón levonult árhullámmal felhalmozódott kommunális hulladékot a Tisza-tónál.

Bővebben...

 

Hulladékgyűjtés a Tisza mentén

Az előzetes felmérések szerint a Tisza középső szakaszán több mint 1300 köbméternyi hulladékot és uszadékot halmozott fel a folyón levonult jeges árhullám. A katré és a szemét eltávolítása III. fokú kárelhárítási készültség keretében kezdődött meg február 20-án.

Bővebben...

 

Cékla leve festette vörösre a vizet

A Harangzugi I. belvíz-főcsatorna Mezőhék és Mesterszállás közötti szakaszának markáns elszíneződéséről érkezett lakossági bejelentés a napokban. A Vízügyi Hatóság (Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság) és a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság szakembereinek közös helyszíni szemléjét és mintavételezését követően kiderült, hogy a közelben működő zöldségfeldolgozóból ered az elszíneződést okozó mosóvíz, ahol éppen a cékla szezonja van.

Bővebben...

 

Plusz oxigén a halaknak

Az elmúlt években - különösen a forró nyári időszakokban - többször előfordult a  KÖTIVIZIG működési területén is, hogy egyes víztestekben oxigénhiányos állapot alakult ki, s emiatt halpusztulás következett be. A hasonló helyzetek megszüntetésére, mérséklésére mindmáig korlátozottak voltak a lehetőségeink. Mostantól azonban új technológia áll a rendelkezésünkre, amivel gázosító tömlőn keresztül juttathatjuk többlet levegőhöz a vízi élőlényeket.

Bővebben...

 

PET-palack hullám a Tiszán

Sajnos nem először fordul elő, hogy a Tiszán levonuló árhullám nagy mennyiségű – külföldi eredetű - kommunális hulladékot sodor magával. A mostani, éppen Tiszaug térségében tetőző, az ukrajnai heves esőzések következtében kialakult árhullám főleg PET-palackokat szállít.

Bővebben...

 
További cikkeink...