palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Védekezés Árvízvédelem

Árvízvédelem

Védképesség helyreállítása: forgalomkorlátozás hat helyszínen

A Zagyva szolnoki, jobb parti töltésszakaszának átépítése mellett a napokban további hat helyszínen kezdődött meg az árvízvédelmi művek helyreállítása a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területén, a Tisza, a Zagyva és a Hortobágy-Berettyó folyók mentén.

Bővebben...

 

Megkezdődött a megdőlt Zagyva-parti támfal helyreállítása

A magas szintű árvízi biztonság megteremtésén túl a városképbe illő arculatot kap Szolnokon a Zagyva jobb parti sétány, a napokban megkezdődött ugyanis a Dr. Sebestyén Gyula körúti közúti híd és a vasúti híd (1+152 - 1+850 töltéskilométer) közötti töltésszakasz helyreállítása. A közel 300 millió forintos beruházás - amelynek kivitelezője a közbeszerzésen nyertes KÖTIVIÉP’B Kft. - a 2013. évi árvízkor megsérült védművek helyreállítási programja keretén belül valósul meg ez év végéig.

Bővebben...

 

Mértékadó árvízszint: más ez a MÁSZ

Az elmúlt évtizedekben levonult, egyre magasabb szinten tetőző árhullámok ráirányították a figyelmet a mindenféle árvízvédelmi műszaki megoldás tervezésének alapjául szolgáló MÁSZ (mértékadó árvízszint) értékének felülvizsgálatára. A tavaly decemberben jogszabályban kihirdetett új előírás szerint Kisköre-alsón 137 centiméterrel, Szolnokon 124 centiméterrel, Csongrádnál pedig 120 centiméterrel magasabb értéket határoztak meg a Tiszán.

Bővebben...

 

A Murától hazaérkeztek a Tiszához

Csütörtökön este a KÖTIVIZIG Dunántúlra vezényelt állományából hazaérkezett 22 kollégánk, akik az elmúlt napokban a Mura minden idők legmagasabb árhullámával szembeni védekezés szakmai-műszaki irányításában közreműködtek Letenye térségében, az ott élők teljes megelégedésére.

Bővebben...

 

További hét gát- és csatornaőrünk utazott a Lajtához

Kedden délután újabb 7 fős – gát- és csatornaőrökből álló – csapat indult Mosonmagyaróvárra, hogy a „testvér” Észak-Dunántúli Vízügyi Igazgatóságnak segítséget nyújtson a Lajta árhulláma elleni védekezésben.

Bővebben...

 
További cikkeink...