Magyarország

feed-image

Címlap Védekezés Árvízvédelem

Árvízvédelem

Hosszan elnyúló tetőzés várható a Közép-Tiszán

A Tisza vízállása Tokaj és Tiszafüred között stagnál, alatta azonban végig árad, Szolnokon napi 10 centiméteres ütemben. A folyón az elmúlt hetekben kialakult több, egymást követő árhullám együttes hatása miatt a következő napokban a Közép-Tiszán hosszan elnyúló tetőzéssel kell számolni. Ezért továbbra is I. fokú az árvízvédelmi készültség Tiszafüred és Csongrád között, valamint a visszaduzzasztással érintett torkolati szakaszokon a Zagyva és a Hármas-Körös mentén. Változatlanul II. fokú árvízvédelmi készültséget tartunk fenn a Hortobágy-Berettyó jobb partján Túrkeve és Berekfürdő között.

Bővebben...

 

Megszűnt készültség a Zagyván Jászberény és Szászberek között

A Zagyva folyamatos apadásának köszönhetően tegnap este 18 órától a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság megszüntette az I. fokú árvízvédelmi készültséget a Zagyva mentén Jászberény és Szászberek között. A Tisza visszaduzzasztásával érintett torkolati szakaszon Újszászig továbbra is fenntartjuk az I. fokú készültséget csakúgy, mint a Tisza mentén Tiszafüred és Csongrád között, illetve a Hármas-Körös torkolati szakaszán Kunszentmártonig. Továbbra is II. fokú árvízvédelmi készültséget tartunk fenn a Hortobágy-Berettyó jobb partján Túrkeve és Berekfürdő között.

Bővebben...

 

Árvízvédelmi készültség a Tisza teljes középső szakaszán

Ma reggel 6 órától a Tisza teljes középső szakaszán – Tiszafüredtől Csongrádig – I. fokú árvízvédelmi készültség lépett életbe. Ezzel együtt a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területén meghaladta az 550 kilométert az árvízvédelmi készültséggel érintett fővédvonalak hossza: I. fokú a készültség a Zagyva, valamint a Tisza mentén, illetve a Hármas-Körös torkolati szakaszán. Továbbra is II. fokú árvízvédelmi készültséget tartunk fenn a Hortobágy-Berettyó jobb partján Túrkeve és Berekfürdő között.

Bővebben...

 

Árvízvédelmi készültség félezer kilométeren

A Tisza áradása miatt csütörtök reggel 6 órától elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság a folyó mindkét partján Csongrádig, valamint a Zagyva és a Hármas-Körös visszaduzzasztással érintett szakaszaira.  Ezzel 528 kilométerre nőtt a készültséget igénylő védvonalszakaszok teljes hossza, ebből 476 kilométeren I. fokú, 52 kilométeren pedig – a Hortobágy-Berettyó mentén - II. fokú a készenlét. A belvízzel elöntött terület kismértékben csökkent.

Bővebben...

 

Az ár nő, a belvíz csökken

A Zagyva kivételével folytatódott folyóink áradása. A Tisza, a Hortobágy-Berettyó és a Hármas-Körös vízszintje egyaránt emelkedett az elmúlt 24 órában. Térségünkben a védelmi készültségek szintje és kiterjedése nem változott sem az árvíz, sem pedig a belvíz vonatkozásában. Az elöntött terület a folyamatos szivattyúzás eredményeként tegnaphoz képest 200 hektárral csökkent.

Bővebben...

 
További cikkeink...