palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Tisza-tó vízrendszere

45 éves a Kiskörei duzzasztómű

Napra pontosan 45 évvel ezelőtt, 1973. május 16-án ünnepélyes keretek között avatta fel a Kiskörei vízlépcsőt Fock Jenő miniszterelnök. Dégen Imre, az Országos Vízügyi Hivatal (OVH) elnöke a korabeli krónika szerint beszédében úgy fogalmazott: „A betonban, acélban, sok millió köbméternyi megmozgatott földben testet öltő teremtő emberi erő megalkotta a magyar vízgazdálkodás eddigi legnagyobb művét, a Kiskörei vízlépcsőt.”

Bővebben...

 

Tisza-tó: műtárgyak nyitása

A Tisza folyó vízjárására való tekintettel a Tisza-tó IV., V., VI., Kis-Tisza, Aponyháti, IX., Kis-Füredi fok és a X. számú szabályozó műtárgyait április 25-én 8 órától kinyitjuk. A kedvező vízjárás és a jó vízminőségi paraméterek figyelembevételével a Tisza-tó feltöltése folyamatban van.

 

Megkezdődik a Tisza-tó feltöltése

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság mától megkezdi a Tisza-tó tavaszi feltöltését. Az érkező vízhozam és a Kisköre alatti folyószakasz apadásának függvényében a jelenlegi, 675+-5 centiméteres vízállásról napi 5 centiméteres emeléssel április 27-ig 725 centiméterre duzzasztjuk a tó vízszintjét.

Módosítás: (2018. április 18. szerda, 11:48)

Bővebben...

 

Megkezdődik a duzzasztás Kiskörén

A Tisza folyó vízjárására való tekintettel a Kiskörei vízlépcsőnél a duzzasztást április 17-én 15:00 órakor, a Kisköre-felső vízmércén mért 670 cm-es vízállásnál megkezdjük. A további időszakban a vízszinttartás a Kisköre-felső vízmércén mérve: 675+-5 cm.

Módosítás: (2018. április 17. kedd, 13:10)

Bővebben...

 

A duzzasztás megszüntetése Kiskörén

A Tisza folyó vízjárására való tekintettel - a levonuló árhullám miatt - a Kiskörei vízlépcsőnél a duzzasztást a Kisköre-felső vízmércén mért 610+-10 cm-es vízszint-tartományban április 5-én 13:30 órakor megszüntetjük.

Módosítás: (2018. április 05. csütörtök, 11:34)

Bővebben...

 
További cikkeink...