palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Tisza-tó Tisza-tó vízrendszere

Uszadékot, szemetet visz az ár a Tiszán

A Tisza folyón levonuló árhullám miatt a Kiskörei Vízlépcsőnél a felvízszint és az alvízszint közötti különbség egy méter alá csökkent. Ennek következtében szívóhatás lép fel, amelynek eredményeképpen az alvízen fokozatosan, egyre nagyobb mértékben jelenik meg az uszadék és a kommunális hulladék.
Ezért felhívjuk a vízi eszközök (hajók, csónakok, úszóművek, stégek) tulajdonosainak a figyelmét arra, hogy azok üzemeltetésénél, illetve lekötésénél, továbbá a kompok és pontonhidak üzemeltetésénél a várható jelenségekre (vízszintváltozás, uszadék megjelenés) számítsanak és a szükséges intézkedéseket tegyék meg.

 

Tisza-tó: régi hídpilléreket semmisítettek meg

Robbanások zaja verte fel a napokban a Tisza-tó csendjét.  A Poroszlói-medencében, a Kis-Tisza és az Eger-patak torkolatánál található egykori híd mederpilléreit távolították el ily módon az ezzel megbízott szakemberek.

Bővebben...

 

Húszezer Tisza-tavi kerékpáros

Azt, hogy valamennyien körbetekerték-e a tavat, pontosan nem tudhatjuk. Azt viszont igen, hogy tavaly az év egészét tekintve 19 342 – a vízlépcső üzemi hídján áthaladó - kerékpárost regisztrált a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Kiskörei Szakaszmérnöksége. Ez a szám pedig minden eddig rekordot felülír.

Bővebben...

 

Tisza-tó: műtárgyak zárása

A Tisza folyón levonuló árhullám miatt, a Tisza-tavi öblítő csatornák jelenleg még nyitott állapotban lévő szabályozó műtárgyai közül a Kis-Tisza és a VI. számú műtárgyakat, továbbá a IX. számú műtárgy tiltóját január 12-én 8 órától lezárjuk.

 

Tisza-tó: műtárgyak nyitása

A Tisza folyó vízjárására való tekintettel, a Kis-Tisza és a VI. számú öblítőcsatornák szabályozó műtárgyait, valamint a IX. számú műtárgy tiltóját december 17-én, 9 órától kinyitjuk. A Tisza-tó többi szabályozó műtárgya - az üzemelési szabályzatnak megfelelően - zárt állapotban marad a téli időszakban.