palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Tisza-tó Tisza-tó vízrendszere

Tisza-tó: 730 centis vízszint

A Tisza folyó kedvező vízjárása és kiváló vízminőségi paramétereinek figyelembe vételével a Tisza-tó nyári vízszintjét mostantól a Kisköre-felső vízmércén mért 725+-5 centiméteres tartomány felső értékére, azaz 730 centiméterre növeljük. A halászati hasznosító szerint a vízszintemelés előnyösen hat a pontyok napokban megkezdődött ívási időszakára.

Bővebben...

 

Tisza-tó: szabad az út a Kis-Tisza és az Eger-patak torkolatánál

Mint arról honlapunkon beszámoltunk, a Kis-Tisza és az Eger-patak torkolatánál található egykori híd vasbeton pilléreit február 9-10-én felrobbantották. Azóta a kivitelezéssel megbízott cég befejezte a robbantást követő, további búvártechnológiát igénylő utómunkálatokat, így a Kis-Tisza és az Eger-patak teljes szélességében alkalmas a vízi közlekedésre.

 

Nyári vízszint a Tisza-tóban

A közelmúltban levonult árhullám következtében a szokásostól eltérően négy héttel korábban fejezte be a Tisza-tó tavaszi feltöltését a tavat üzemeltető Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság. Mostanra ugyanis a tározó vízállása Kisköre-felsőn elérte a 725 centimétert, azaz a meghatározott nyári szintet.

Bővebben...

 

Tisza-tó: műtárgyak nyitása

A Tisza folyó vízjárására való tekintettel a Tisza-tó IV., V., VI., Kis-Tisza, Aponyháti, IX., Kis-Füredi fok és a X. számú szabályozó műtárgyait március 24-én, 8 órától kinyitjuk. A kedvező vízjárás és a jó vízminőségi paraméterek figyelembevételével a Tisza-tó feltöltése a nyári vízszintre (Kisköre-felső 725+5 cm) folyamatban van. A nyári vízszint elérésének várható időpontja március 26.

 

 

Tisza-tó: duzzasztás megszüntetése

A Tiszán levonuló árhullám miatt a Kiskörei Vízlépcsőnél a duzzasztást február 18-án 10 óra 50 perckor megszüntettük. Ezért a folyó Kisköre alatti szakaszán a következő napokban, változó mennyiségű kommunális hulladékkal kevert uszadék megjelenésére kell számítani.

Bővebben...