palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Tisza-tó Tisza-tó vízrendszere

Tisza-tó: duzzasztás a magasabb téli vízszintre

November 25-én megkezdődik a Tisza-tó alacsonyabb téli vízszintről (Kisköre-felső 580+-10 cm) a magasabb téli vízszintre (Kisköre-felső 620 -10 cm) történő feltöltése, ami várhatóan december első napjaiban fejeződik be. Természetesen a duzzasztás végrehajtását és ütemét befolyásolhatja, módosíthatja egy esetlegesen kialakuló és levonuló árhullám.

Bővebben...

 

Alacsony téli vízszint a Tisza-tóban

Elérte a kombinált téli vízszint alacsonyabb, Kisköre-felső vízmércén mért 580+-10 centiméteres értékét a Tisza-tó. Ezt a vízállást az előzetes tervek szerint két napon keresztül tartjuk fenn, majd november 25-én megkezdődik a tározó duzzasztása a magasabb, 620 mínusz 10 centiméteres téli vízszint eléréséig.

 

Tisza-tavi műtárgynyitás

Tájékoztatjuk a Tisza-tavon közlekedőket, hogy a Tisza folyó vízjárására való tekintettel, a IX., Aponyháti, Kis-Tisza, VI., V. és IV. számú öblítőcsatornák szabályozó műtárgyait november 18-án, 08:30 órától kinyitjuk. A X. számú és a Kisfüredi-fok szabályozó műtárgyak zárt állapotban maradnak.

 

Tisza-tó: folytatódik a leürítés

A tározó - a Tisza-folyón levonuló árhullám miatt - november 10-én reggel felfüggesztett őszi leürítését november 14-én folytatjuk. A vízszintcsökkentés végrehajtását és ütemét azonban a továbbiakban is befolyásolhatja, módosíthatja egy esetlegesen kialakuló és levonuló árhullám.

Bővebben...

 

Tisza-tó: felfüggesztett leürítés, műtárgyzárás

A Tisza folyón levonuló árhullám miatt a Tisza-tavi öblítőcsatornák szabályozó műtárgyait november 10-én, 8 órától lezárjuk, egyúttal a Tisza-tó őszi leürítési ütemtervének végrehajtását az árhullám levonulásának időtartamáig felfüggesztjük. További intézkedésig a Kisköre-felső vízmércén mért duzzasztási szint: 660+10 cm. Az őszi leürítés folytatásáról újabb tájékoztatást adunk.