palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Tisza-tó Tisza-tó vízrendszere

Tisza-tó: műtárgyak zárása

Tájékoztatjuk az érintetteket, hogy a Tisza-tó Kis-Tisza szabályozó műtárgyát, valamint a VI. és a IX. számú műtárgyak tiltóit február 3-án, 8 órától lezárjuk.

 

Újévi jéghelyzet a Tisza-tavon

Az ó- és újévi hidrometeorológiai helyzet – fokozatosan csökkenő víz- és léghőmérséklet, tartósan hideg időjárás – hatására „elaludt a víz”, megkezdődött, majd kialakult a jégtakaró a Tisza-tó állóvizein, illetve a Tisza folyón is változatos jégjelenségeket tapasztaltunk. A pillédzés után vékony jégréteg alakult ki, amely néhány napja egyre vastagabb.

 

Bővebben...

 

Tisza-tó: műtárgyak zárása és nyitása

A Tisza-tó öblítő csatornái közül a VI. és a IX. számú szabályozó műtárgyakat december 15-én, 8 órától lezárjuk. Ezzel egyidejűleg mindkét műtárgy tiltós átereszét (VI., IX.) kinyitjuk. A Kis-Tisza szabályozó műtárgya nyitott állapotban marad, zárásáról külön tájékoztatást adunk.

 

Tisza-tó: műtárgyak zárása

A Tisza-tó öblítő csatornái közül a IV., V. számú és az Aponyháti szabályozó műtárgyakat december 6-án 8 órától lezárjuk. A VI., a Kis-Tisza és a IX. számú szabályozó műtárgyak nyitott állapotban maradnak, zárásukról külön tájékoztatást adunk.

 

Tisza-tó: végleges a téli vízszint

A mai napon befejeződött a Tisza-tó magasabb téli vízszintjének beállítása, melynek értéke és tartománya, a Kisköre-felső vízmércén mért 620-10 cm. Amennyiben a Tiszán nem vonul le árhullám, ezt a vízállást tartjuk a tavaszi feltöltés megkezdéséig.

Bővebben...