palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Tisza-tó Tisza-tó vízrendszere

Tisza-tavi műtárgyzárás

A Tisza-tó IX. számú szabályzó műtárgyát ellenőrző felülvizsgálat miatt június 14-én, 8 és 15 óra között lezárjuk, ez idő alatt a vízi közlekedés a műtárgyon át nem lehetséges. A felülvizsgálatot követően a műtárgy nyitásra kerül, a vízi közlekedés újból biztosított.

 

Nyári vízszint a Tisza-tóban

A kedvező vízjárásnak köszönhetően a megszokottnál néhány nappal korábban fejezte be a Tisza-tó tavaszi feltöltését a tavat üzemeltető Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság. Ma reggelre a tározó vízállása Kisköre-felsőn elérte a 725 centimétert, azaz a meghatározott nyári szintet, a vízminőségi paraméterek pedig kiválóak.

Bővebben...

 

Folytatódik a Tisza-tó feltöltése

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság - az érkező vízhozam függvényében – napi 5 centiméterrel, folyamatosan emeli a Tisza-tó vízszintjét. A március 16-án megkezdett tavaszi feltöltés első ütemében 670 centiméterre növekszik a Kisköre-felső vízmércén mért vízállás, a vasárnap kezdődő, április 6-ig tartó második ütemben pedig már a szokásos nyári vízszint beállítása a cél. Természetesen a végrehajtást befolyásolhatja, módosíthatja egy esetlegesen kialakuló és levonuló árhullám.

Bővebben...

 

Tisza-tó: műtárgyak nyitása

A Tisza folyó vízjárására való tekintettel a Tisza-tó IV., V., VI., Kis-Tisza, Aponyháti, IX., Kis-Füredi fok és a X. számú szabályozó műtárgyait március 23-án, 8 órától kinyitjuk. A kedvező vízjárás és a jó vízminőségi paraméterek figyelembe vételével a Tisza-tó feltöltése továbbra is folyamatos.

 

Megkezdődik a Tisza-tó feltöltése

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság mától megkezdi a Tisza-tó tavaszi feltöltését. Az első ütemben - az érkező vízhozam függvényében – a mostani, 620-10 centiméteres téli vízállásról napi 5 centiméteres emeléssel március 26-ig 670 centiméterre duzzasztjuk a tó vízszintjét. Természetesen a végrehajtást befolyásolhatja, módosíthatja egy esetlegesen kialakuló és levonuló árhullám.

Bővebben...