palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Tisza-tó Tisza-tó vízrendszere

Tisza-tó: megkezdődik a normál nyári vízszint beállítása

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság október 9-én megkezdi a Tisza-tó - Kisköre-felső vízmércén mért - 735+5 centiméteres emelt nyári vízszintjének csökkentését a normál nyári vízszintre (725 +5 cm).

Bővebben...

 

Tisza-tó: egylépcsős téli vízszint

Az előttünk álló téli időszakban 610 plusz 10 centiméteres vízszint beállítását javasolta a Tisza-tavon a tározót üzemeltető Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság a szeptember 26-án, Kiskörén megtartott egyeztető tárgyaláson.

Bővebben...

 

Tisza-tavi műtárgyzárás

A Tiszafüredi Holt-Tisza 172,1 és 172,3 töltéskilométer szelvényei közötti vízterületen megrendezendő vízirendészeti járőrverseny biztonságos lebonyolítása érdekében a Tisza-tó X. számú szabályzó műtárgyát szeptember 6-án, 8-16 óra között lezárjuk, a vízi közlekedés ebben az időszakban a műtárgyon át nem lehetséges. A versenyt követően a műtárgyat ismét kinyitjuk, ezzel a vízi közlekedés lehetőségét újból biztosítjuk.

 

Kerékpáros rekord a Tisza-tónál

Az elmúlt hónapban 4695 biciklis haladt át a Kiskörei Vízlépcső üzemi hídján, ami júniusi rekord, miután az utóbbi 5 évben átlagosan 2000-2500-an pedáloztak át a Tisza-tó duzzasztóműve felett a nyár első havában. Ugyancsak reményt keltő a félévi adat: 11 629 kerékpárost regisztráltunk az idei esztendő első hat hónapjában, ami meghaladja 2008, 2010 és 2011 teljes éves forgalmát.

Bővebben...

 

Vízszintemelés a Tisza-tóban

A megnövekedett vízigények kielégítése és az aszályos helyzetre történő felkészülés érdekében, a Tisza-tó tartalék vízkészletének növelésére, a tározó vízszintjét - az érkező vízhozam függvényében - a Kisköre-felső vízmércén mért 735+-5 centiméteres tartományba állítjuk be. A 10 centiméteres vízszintemelés végrehajtásának várható időpontja legkésőbb június 26.

Bővebben...