palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Vízrajz Hidrometeorológiai elemzések

Hidrometeorológiai elemzések

Egyelőre nincs árvízveszély folyóinkon

Az elmúlt napokban a vízgyűjtőkre lehullott csapadék egyelőre nem idéz elő védelmi fokozatot követelő árhullámot a KÖTIVIZIG kezelésében lévő folyószakaszokon. Az elkövetkezőkben jellemzően stagnáló, átlag közeli vízállások várhatók a Tiszán és a Zagyván, a Hármas-Körös esetében viszont a vízszint kismértékű emelkedése valószínű.

Bővebben...

 

Májusi eső most is aranyat ért

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területére májusban átlagosan 47,7 milliméter csapadék hullott, ami közel 5 milliméterrel kevesebb a sokéves ötödik havi értéknél. Az év eddig eltelt időszakában azonban 255,2 millimétert regisztráltunk, 78 milliméterrel többet, mint az I-V. havi sokéves átlag. 

Bővebben...

 

Szeszélyes, csapadékszegény április

Nem hazudtolta meg a népi megfigyeléseket az idei április, szeszélyes hónapot hagytunk magunk mögött. A KÖTIVIZIG működési területére átlagosan 21,1 milliméter csapadék hullott, ami 16 milliméterrel kevesebb a sokéves negyedik havi értéknél.

Bővebben...

 

A sokévi átlagnál kevesebb csapadék hullott márciusban

Márciusban a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság területére átlagosan 26,8 milliméter csapadék hullott, ami 2,7 milliméterrel marad el a sokévi III. havi értéktől. Ugyanakkor a hónap melegebbnek bizonyult a szokásosnál, a 7,2 Celsius fokos átlaghőmérséklet ugyanis 1,8 fokkal magasabb a sokéves átlagnál.

Bővebben...

 

Kiugróan csapadékos évkezdet

Az idei esztendő első két hónapjában a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság területére átlagban 159,7 milliméter csapadék hullott. Ez a mennyiség 35 milliméterrel haladja meg az első négy hónapban számított sokéves átlagot. Ezen belül a legtöbb égi áldást januárban és februárban is Jászberény kapta, 225,5 millimétert!

Bővebben...

 
További cikkeink...