palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Védekezés Belvízvédelem

Belvízvédelem

Visszavonulóban a belvíz

A napsütés kedvező hatása és a befogadók vízszintjének csökkenése eredményeként mintegy 7 ezer hektárral csökkent a belvízzel elöntött területek nagysága a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területén.  Bár a területi elöntés mérséklődött, a KÖTIVIZIG továbbra is másodfokú belvízvédelmi készültséget tart fenn a Jászberényi, Cibakházi és Mezőtúri szakaszon, illetve elsőfokú a készültség a Kisújszállási, Karcagi, és Jászkíséri szakaszon.

Bővebben...

 

Dolgozik a „napszivattyú” – csökken a belvízelöntés

A csapadékmentes enyhe időnek köszönhetően kismértékben tovább javult a belvízi helyzet a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területén.  A napsütéses, szeles idő hatására olyan területeken is csökkent a vízborítás, ahol szivattyúzással nem megoldható a belvízmentesítés. Tegnap este az Igazgatóság megszüntette a készültséget a Ceglédi és Kunhegyesi belvízvédelmi szakaszokon. A Jászberényi, Cibakházi és Mezőtúri szakaszon továbbra is másodfokú, míg a Kisújszállási, Karcagi, és Jászkíséri szakaszon elsőfokú készültség mellett védekezik.

Bővebben...

 

Mezőtúr, Jász-Nagykun-Szolnok megye „belvízfővárosa”?

A jelenlegi védekezési időszakban a legnagyobb elöntésekről Jász-Nagykun-Szolnok megye déli feléből, különösen Mezőtúr térségéből érkeztek információk. Mindez persze viszonyítás kérdése, hiszen ennél lényegesen nagyobb felszíni vízborítást is tapasztalhattunk a közelmúltban. De vajon mi áll annak a hátterében, hogy a megyében Mezőtúrt szinte rendre nevezhetjük a belvíz „fővárosának”? Ezt világítjuk most meg.

Bővebben...

 

Tovább csökkent az elöntött terület

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság tíz belvízvédelmi szakaszából négy – a cibakházi, a ceglédi, a mezőtúri és a jászberényi – továbbra is másodfokú készültséget tart fenn, négy (kisújszállási, karcagi, kunhegyesi és jászkíséri) pedig elsőfokú készültség mellett védekezik. A legnagyobb mértékű elöntés – 6900 hektár – változatlanul Mezőtúr térségében figyelhető meg.

Bővebben...

 

Enyhülés belvízfronton

Csapadék utánpótlás híján, és a folyamatos szivattyúzásnak, vízkormányzásnak köszönhetően az elmúlt napon tovább csökkent a belvízzel elöntött terület a Közép-Tisza vidékén. A KÖTIVIZIG tíz belvízvédelmi szakaszából négy – a cibakházi, a ceglédi, a mezőtúri és a jászberényi – változatlanul másodfokú készültséget tart fenn, négy (kisújszállási, karcagi, kunhegyesi és jászkíséri) azonban a napokban elsőfokúra mérsékelte a készültséget. A legnagyobb mértékű elöntés – mint az elmúlt napokban mindig - Mezőtúr térségében tapasztalható.

Bővebben...

 
További cikkeink...