Magyarország

feed-image

Címlap Védekezés Belvízvédelem

Belvízvédelem

Ismét munkát ad a belvíz

Habár jelentős elöntések nincsenek, a gravitációs vízelvezetés lehetőségének megszűnése miatt több helyen szivattyúzás szükséges, ezért a KÖTIVIZIG pontszerű I. fokú belvízvédelmi készültséget rendelt el csütörtökön reggeltől a jászkiséri és a mezőtúri védelmi szakaszokon, valamint II. fokú területi készültség lépett életbe a karcagi és a kisújszállási szakaszokon.

Bővebben...

 

Véget ért a belvízi készültség

Miután folyóink apadó vízállása mindenütt lehetővé teszi a káros víztöbblet gravitációs elvezetését, további szivattyús üzemre nincs szükség, ezért tegnap késő délután az utolsó belvízvédelmi szakaszon is megszüntettük a készültséget. Ezzel a befejeződött az idei első védekezési időszak a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság területén.

Bővebben...

 

Belvíz: több térségben megszűnt a védelmi készültség

A csütörtöki nap folyamán, illetve péntek reggeltől megszüntettük a védelmi készültséget a kiskörei, a kunhegyesi, a jászkiséri, a ceglédi, a mezőtúri és a tiszakécskei belvízvédelmi szakaszokon.  Így jelenleg már csak a karcagi, a kisújszállási és a cibakházi szakaszokon indokolt a készültség fenntartása.

Bővebben...

 

Belvíz: csökken az elöntött terület

Elsősorban a folyamatos szivattyúzásnak és a fagyos, csapadékmentes időjárásnak köszönhetően csökkent a belvízzel elöntött terület a Közép-Tisza-vidékén. Vízborítás már csak 14,3 ezer hektárt jellemez, aminek kétharmada Jász-Nagykun-Szolnok megyében észlehető.

Bővebben...

 

Belvíz: mérséklődött a készültség két szakaszon

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság területén továbbra is másodfokú a készültség a kiskörei, a kunhegyesi, a karcagi, a jászkiséri és a ceglédi belvízvédelmi szakaszokon, hétfő reggeltől azonban elsőfokúra mérséklődött a készenlét Mezőtúr és Kisújszállás körzetében. Hasonlóképp a legalacsonyabb szintű a készültség a cibakházi és a tiszakécskei szakaszokon.

Bővebben...

 
További cikkeink...