palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Védekezés Belvízvédelem

Belvízvédelem

Belvízvédelmi készültség több helyen

A száraz szeptembert követően októberben eddig lehullott az ilyenkor szokásos csapadékmennyiség több mint duplája (sokévi havi átlag 35,8 mm), Karcag környékén (Mirhó) például előfordult 130 mm is. Ennek következményeként a szivattyútelepek indítása vált szükségessé, ezért a KÖTIVIZIG október 13-án II. fokú pontszerű védelmi készültséget rendelt el a kisújszállási és a karcagi belvízvédelmi szakasz több szivattyútelepén.

Bővebben...

 

Belvízvédelmi készültség

A vízgyűjtőkre a közelmúltban lehullott csapadék következtében a befogadók vízszintje oly mértékben megemelkedett, hogy a torkolati zsilipeket zárni kellett, s több helyütt a szivattyútelepek indítása vált szükségessé. A napokban emiatt a 10.04-es számú kiskörei és a 10.09/B számú cibakházi belvízvédelmi szakaszokon pontszerű I. fokú, a 10.09/A számú törökszentmiklósi szakaszon pedig területi II. fokú készültséget rendelt el a KÖTIVIZIG.

 

Véget ért a belvízvédekezés

Ma délután a cibakházi és a jászkiséri belvízvédelmi szakaszokon is megszüntette a készültséget a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság.

Bővebben...

 

Tovább csökkent a belvízzel elöntött területek nagysága

Csütörtök estétől az Igazgatóság teljes működési területén megszűnt az árvízvédelmi készültség, ezzel együtt folyamatosan zsugorodik a belvízzel elöntött területek nagysága is.

Bővebben...

 

Nőtt az elöntött terület nagysága

Térségünkben az utóbbi napokban lehullott, jelentős mennyiségű csapadék következményeként nőtt a vízborítás nagysága és az átemelt belvíz mennyisége a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területén. Változatlanul II. fokú az árvízvédelmi készültség a Hortobágy-Berettyó jobb partján.

Bővebben...

 
További cikkeink...