palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Tájékoztató, hirdetmények

KÖTI-KÖVIZIG ár- és belvízvédelmi tájékoztató 2011. január 18.

Hidrometeorológia:

Az előző napokban hullott csapadék és a hóolvadás következtében kialakult újabb árhullám hatására a Tisza jelenleg Dombrád és Tiszaroff között árad, alatta lassan apad. A Közép-Tiszán, ma reggel Tiszafürednél 637 cm áradó, Kisköre-alsónál 708 cm (II. fok 700 cm) áradó, Tiszaroffnál 750 cm áradó, Tiszabőnél 744 cm változatlan, Szolnoknál 746 cm (II. fok 750 cm), Tiszaugnál 636 cm, apadó jellegű volt a vízállás. Az apadás várható üteme a Szolnok alatti szakaszon az elkövetkezendő nap során 1-6 cm lesz.

Bővebben...

 

KÖTI-KÖVIZIG ár- és belvízvédelmi tájékoztató 2011. január 17.

Hidrometeorológia:

A megelőző napokban lehullott csapadék és a hóolvadás hatására a Tiszán kialakult újabb árhullám Tokajig megfordította a folyó apadását. A ma reggeli megfigyelések alapján a Tisza Kisköréig árad, alatta alig változik, illetve lassan apad. A Közép-Tiszán, ma reggel Tiszafürednél 633 cm áradó, Kisköre-alsónál 706 cm (II. fok 700 cm) áradó, Szolnoknál 748 cm (II. fok 750 cm), Tiszaugnál 640 cm, apadó jellegű volt a vízállás. Az apadás várható üteme a Szolnok alatti szakaszon az elkövetkezendő nap során 1-6 cm lesz.

Bővebben...

 

KÖTI-KÖVIZIG ár- és belvízvédelmi tájékoztató 2011. január 16.

Hidrometeorológia:

Az elmúlt nap a Felső-Tisza vízgyűjtőjén helyenként területi átlagban 7,1 mm csapadék esett. Az elmúlt napokban lehullott csapadék és a hóolvadás újabb vízszintemelkedéseket okozott a Tiszán és a mellékfolyókon. A jelenlegi áradás Tokajig megfordította a folyó apadását. A ma reggeli megfigyelések alapján a Tisza Tokajig árad, alatta alig változik, illetve lassan apad. A Közép-Tiszán, ma reggel Tiszafürednél 631 cm áradó, Kisköre-alsónál 705 cm (II. fok 700 cm) áradó, Szolnoknál 750 cm (II. fok 750 cm), Tiszaugnál 644 cm, apadó jellegű volt a vízállás. Az apadás várható üteme a Szolnok alatti szakaszon az elkövetkezendő nap során 1-6 cm lesz.

Bővebben...

 

KÖTI-KÖVIZIG ár- és belvízvédelmi tájékoztató 2011. január 15.

Hidrometeorológia:

Az elmúlt nap a Felső-Tisza vízgyűjtőjén helyenként 10 mm-t meghaladó mennyiségű csapadék is hullott.
A tegnapi csapadék és a hóolvadás újabb vízszintemelkedéseket okozott a Tiszán és a mellékfolyókon. A jelenlegi áradás Dombrádig megfordította a folyó apadását. A ma reggeli megfigyelések alapján a Tisza Dombrádig árad, Tiszabercel - Tiszapalkonya között apad,  Tiszakeszi - Tiszaroff között árad, alatta alig változik, illetve lassan apad.

Bővebben...

 

KÖTI-KÖVIZIG ár- és belvízvédelmi tájékoztató 2011. január 14.

Hidrometeorológia:

Az elmúlt nap a Felső-Tisza vízgyűjtőjén helyenként 20 mm-t meghaladó mennyiségű csapadék is hullott.
A hóolvadásból kialakult újabb tiszai árhullám jelenleg Tiszalök térségében tetőzik. A folyó Tiszabőig árad, alatta végig apad. A Közép-Tiszán ma reggel Tiszafürednél 628 cm áradó, Kisköre-alsónál 703 cm (II. fok 700 cm) áradó, Szolnoknál 754 cm (II. fok 750 cm), Tiszaugnál 656 cm, apadó jellegű volt. Az apadás várható üteme a Szolnok alatti szakaszon az elkövetkezendő nap során 2-8 cm lesz.

Bővebben...

 
További cikkeink...