palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Tájékoztató, hirdetmények

KÖTI-KÖVIZIG ár- és belvízvédelmi tájékoztató 2011. február 2.

Hidrometeorológia:

A Tisza vízgyűjtőin az elmúlt nap folyamán jelentéktelen mennyiségű csapadék esett. Folytatódik az igen hideg idő, a napi minimum a hegyekben megközelíti a -15 oC-t, a Közép-Tisza térségében ez az érték -5,0 és -7,0 oC között volt tegnap. A legmagasabb nappali hőmérséklet sem emelkedett térségünkben fagypont fölé.
A Tisza magyarországi szakaszán végig apad.  Az apadás várható üteme az elkövetkezendő nap során a Kisköre alatti szakaszon 40-50 cm lesz.

Bővebben...

 

KÖTI-KÖVIZIG ár- és belvízvédelmi tájékoztató 2011. január 31.

Hidrometeorológia:

Az elmúlt 24 órában a Tisza vízgyűjtőin területi átlagban jelentéktelen mennyiségű csapadék esett. Folytatódik az igen hideg idő, a napi minimum a hegyekben megközelíti a -15 0C-t, a Közép-Tisza térségében ez az érték -5,0 és -10,0 oC között volt tegnap. A napi maximum térségünkben sem emelkedik 0 oC fölé.

Bővebben...

 

KÖTI-KÖVIZIG ár- és belvízvédelmi tájékoztató 2011. január 29.

Hidrometeorológia:

Az   elmúlt   24   óra  folyamán  a  Tisza  vízgyűjtőin  területi  átlagban jelentéktelen  mennyiségű  csapadék esett. Folytatódik az igen hideg idő, a napi  minimum  a hegyekben megközelíti a -20 oC-t, a közép Tisza térségében ez  az  érték  -10,0  és  -15,0  oC  között  volt tegnap. De a napi maximum
térségünkben sem emelkedik 0 oC fölé. A Tisza végig apad. A Kiskörei vízlépcsőnél a duzzasztás január 26-án 15:00 órakor  megkezdődött, melynek hatására a Kisköre alatti szakaszon az apadás üteme  felgyorsult.

Bővebben...

 

KÖTI-KÖVIZIG ár- és belvízvédelmi tájékoztató 2011. január 28.

Hidrometeorológia:

Az elmúlt 24 óra folyamán a Tisza vízgyűjtőin területi átlagban nem jelentős, alig 3 mm  csapadék esett. A Tisza végig apad. A Kiskörei vízlépcsőnél szerdán elkezdett duzzasztás hatására a Kisköre alatti szakaszon az apadás üteme felgyorsult. Kisköre-alsónál 24 óra alatt 40 cm-t, Tiszaroffnál 29 cm-t, Szolnoknál 16 cm-t apadt a folyó. Az apadás várható üteme az elkövetkezendő nap során 10-40 cm lesz.

Bővebben...

 

KÖTI-KÖVIZIG ár- és belvízvédelmi tájékoztató 2011. január 27.

Hidrometeorológia:

Az elmúlt 24 óra folyamán a Tisza vízgyűjtőin területi átlagban nem jelentős, alig 3 mm csapadék esett. A Tisza végig apad. Ennek következtében a Kiskörei vízlépcsőnél tegnap 15 órakor 686 cm-es vízállásnál megkezdték a duzzasztást, melynek hatására a Kisköre alatti szakaszon az apadás üteme felgyorsul, az elkövetkezendő nap során 5-25 cm lesz. A Zagyva-Tarna, a Hármas-Körös és a Hortobágy – Berettyó végig apad. Ma reggel a Tisza középső és alsó szakasza jégmentes volt, a Zagyván parti jeget jelentettek.

Bővebben...

 
További cikkeink...