palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Tájékoztató, hirdetmények

Életveszélyes a Holt-Tisza jegére lépni!

Az utóbbi napok télies időjárása következményeként az Alcsi-Holt-Tisza jelentős részén ugyan egybefüggő, ám még nem terhelhető jégréteg alakult ki, ezért a jégre lépni, azon tartózkodni életveszélyes. Ezt csak akkor szabad megtenni, ha a jég már kellő szilárdságúra hízott, nem olvad, illetve nem mozog.

Módosítás: (2016. december 14. szerda, 09:41)

Bővebben...

 

Tájékoztató a vízkészletjárulékról

Megjelent a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága kiadványa a vízkészletjárulék számításával kapcsolatos 2017. évi változásokról. A tájékoztató az alábbi linkre kattintva tölthető le: VKJ tájékoztató (.pdf)

 

Együttműködés a középfokú vízügyi szakképzés fejlesztésére

A középfokú vízügyi szakképzés fejlesztése érdekében együttműködési megállapodást írtak alá november 8-án Szolnokon. A dokumentumot a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság kezdeményezésére a szolnoki székhelyű „vizes cégek” - a KÖTIVIZIG, a Víz- és Csatornaművek Koncessziós Zrt, és a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. – valamint a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum vezetői látták el kézjegyükkel a Pálfy-Vízügyi Szakgimnáziumban. Ezzel az eseménnyel egy régóta zajló együttműködés jelentős mérföldkőhöz érkezett.

Bővebben...

 

Felhívás

"Úszómű elhelyezés, csónaklekötő létesítése és üzemeltetése céljából" című nyilvános pályázati felhívás végső leadása határidejének módosulásáról

 

A végéhez közeledik az őszi felülvizsgálat

A megszokottól eltérően a Zagyva kisvízi bejárásával már a nyáron megkezdődött az őszi szakbizottsági szemle a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóságon.  Elsősorban a vízkár-elhárítási, vízhasznosítási és folyószabályozási művekre, létesítményekre kiterjedő ellenőrzési „kampány” a jégtörő hajók felülvizsgálatával, majd a tapasztaltak összegzésével és kiértékelésével zárul november közepén.

Bővebben...

 
További cikkeink...