palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Tájékoztató, hirdetmények

Jeges ár fenyegeti a vízi eszközöket

A Tiszán levonuló jeges árvíz miatt a Tiszacsege alatti folyószakaszon 100 százalékos jégzajlás tapasztalható, amely folyamatosan közelít a Tisza-tóhoz. Ennek következtében nagy mennyiségű, több órán át tartó zajló jég és uszadék megjelenésére kell számítani a következő időszakban, amennyiben a zajlás folyamatos marad.

Módosítás: (2017. február 13. hétfő, 11:11)

Bővebben...

 

A jeges ár veszélyezteti a vízi eszközöket

A Tisza folyón levonuló jeges árvíz miatt a Kiskörei Vízlépcső alatti folyószakaszon folyamatos áradás várható. Ennek következtében megjelenik a zajló jég és az uszadék is. Ezért felhívjuk a vízi eszközök (hajók, csónakok, úszóművek, stégek) tulajdonosainak a figyelmét arra, hogy a kötélzetet és a rögzítő elemeket ellenőrizzék, szükség esetén módosítsák, továbbá a kompok és pontonhidak üzemeltetésénél a várható jelenségekre (vízszintváltozás, jég, uszadék) számítsanak és a szükséges intézkedéseket tegyék meg.

 

Elbontásra váró stégek a főcsatornák mentén

A Nagykunsági- és a Jászsági-főcsatornák partján több, engedély nélkül létesített stég (víziállás) létesült az elmúlt időszakban, amelyek hatósági engedéllyel történő eltávolítását hamarosan megkezdi a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Kiskörei és Mezőtúri Szakaszmérnöksége.

Bővebben...

 

Egyre több a korcsolyázó és az illegális stég az Alcsi Holt-Tiszán

Mind többen csúszkálnak a befagyott szolnoki Holt-Tiszán, ám egyes híresztelésekkel ellentétben nincs a KÖTIVIZIG részéről kijelölt korcsolyázóhely (nem is lehet), a jégre mindenki csak saját felelősségre léphet. A téli időszakban újra szaporodni látszik az illegális stégek száma  a vízparton.

Bővebben...

 

OSAP 2016. adatlapok

A 2016. tárgyévre vonatkozó Statisztikai Adatgyűjtési Program (OSAP) keretében jogszabály által előírt 2017-ben teljesítendő vízkészlet-gazdálkodási és vízhasznosítási adatgyűjtések.

Bővebben...

 
További cikkeink...