palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Közérdekű

Tájékoztató, hirdetmények

Tisza-tavi gátsorompók nyitása

A Tisza-tó töltéskoronáján kialakított kerékpárút gépjárműforgalmát korlátozó, a bringásokat védő sorompók nyitása nem esik egybe a tározó őszi leürítésének kezdetével. A sorompókat 2022. október 28-án 8 órakor nyitjuk. A Tisza-tó őszi leürítésének üteméről külön tájékoztatót adunk ki.

 

Fedezd fel a Dunát! Alkotói pályázat 6-18 éveseknek

A Duna Védelmi Nemzetközi Bizottság (ICPDR), a Global Water Partnership Közép- és Kelet-Európa Régió (GWP CEE) és a GWP Magyarország Alapítvány a Nemzetközi Duna Nap alkalmából meghirdeti a Duna Művészeti Mestere (DAM) alkotói pályázatot, amelyre 6-18 éves korúak jelentkezését várják. A verseny kiíróinak célja, hogy a gyerekek, kis és nagydiákok a folyók, tavak partján tett látogatás alapján, - a vízi környezet ösztönző hatására - az ott talált tárgyakból- tárgyakkal, anyagokból-anyagokkal alkotásokat hozzanak létre.

Bővebben...

 

Természetbúvár játszóház és túraközpont létesül Tiszafüreden

Új, négy évszakos aktív- és ökoturisztikai attrakció építése kezdődött meg Tiszafüreden a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat és a Jász-Nagykun_Szolnok Megyei Területfejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. konzorciumi együttműködésében. A Természetbúvár játszóház és túraközpont várhatóan 2024. év elejétől fogadja a látogatókat.

Bővebben...

 

A nagy esőzések szeptembere

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság kiemelt mérőállomásainak adatai alapján 2022 szeptemberében területi átlagban 85,5 milliméternyi csapadék hullott, ami majdnem duplája az ilyenkor szokásosnak. A halmozott csapadékhiány azonban továbbra is nagyon jelentős.

Bővebben...

 

Csökkenő Tisza-tavi biciklis forgalom

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Kiskörei Szakaszmérnökségének adatai szerint idén szeptemberben 4 586 kerékpáros hajtott át a Kiskörei Vízlépcső üzemi hídján, ami jelentős visszaesés 2021 és 2020 - tízezret meghaladó forgalmú - szeptembere után, és jócskán elmarad a 2018 és 2019 szeptemberi eredménytől is.

Bővebben...

 
További cikkeink...