palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Közérdekű

Tájékoztató, hirdetmények

Tisza-tavi gátsorompók nyitása

Tájékoztatjuk a közlekedőket, hogy a Tisza-tó töltéskoronáján kialakított kerékpárút átmenő gépjárműforgalmát korlátozó, a kerékpárosokat védő sorompók nyitása nem esik egybe a Tisza-tó őszi leürítésének kezdő dátumával. A sorompókat 2018. október 19-én - pénteken - 8:00 órakor nyitjuk ki. A Tisza-tó őszi leürítésének üteméről külön közleményt adunk ki.

 

Gátzár Tiszasüly térségében

Árvízvédelmi projekt keretében végzett, szállításból eredő károk kijavítása miatt a Tisza jobb partján, a Hanyi-Tiszasülyi árvízszint-csökkentő tározó szervizútját október 11--én és 12-én a 3224. számú közút és a tározó nagyműtárgya közötti szakaszon teljes szélességében lezárjuk. Kerülni érvényes gátközlekedési engedély birtokában, a Tisza jobb parti árvízvédelmi töltésén (115+505 -119+100 töltéskilométer között) lehet. Kérjük az érintettek szíves türelmét és megértését!

 

Megújul a Kiskörei vízlépcső

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság és hat területi vízügyi igazgatóság (köztük a KÖTIVIZIG) konzorciumában valósul meg a „Nagyműtárgyak fejlesztése és rekonstrukciója” című beruházás, amelynek részeként megtörténik többek között a Kiskörei vízlépcső rekonstrukciója is. Utóbbi helyszínen a kivitelezés a bakdaruk felújításával kezdődött.

Bővebben...

 

Kevesebb hullámtéri szűkület

A Tisza hullámtér projekt részeként megközelítően 11 kilométer hosszan elkészültek a töltésáthelyezéssel érintett helyszíneken az új árvízvédelmi művek, illetve elbontották az ezekkel kiváltott régi gátszakaszokat. Ennek köszönhetően kevesebb lett a hullámtéri szűkület a térségben, így jelentősen javul az árvízi biztonság. Minderről szeptember 6-án a nagykörűi Közösségi Házban megtartott projekteseményen számolt be Lovas Attila, a KÖTIVIZIG igazgatója és Fazekas Helga árvízvédelmi szakágazat-vezető.

Bővebben...

 
További cikkeink...