palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Rólunk Jeles események, érdekességek

Jeles események, érdekességek

Különdíjas lett a KÖTIVIZIG csapata

A Tisza-tó napja idei eseménysorának keretében május 10-én, Tiszafüreden megrendezett V. Rendőr Triatlon versenyen - mint a legegységesebb csapat – különdíjban részesült a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság 12 fős gárdája, összetettben pedig a harmadik helyezést érte el.

Bővebben...

 

A Tisza vonzásában – kiállítás a Damjanich Múzeumban

A Tisza vonzásában címmel nyílik kiállítás május 16-án a szolnoki Damjanich János Múzeum Folyosó Galériájában. A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatósággal együttműködésben összeállított tárlat a Tisza és Szolnok kapcsolatát mutatja be a 19. század végéig.

Bővebben...

 

Árvizes szakemberek konferenciája

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság május 7-9. között Szarvason, a Liget Wellness és Konferencia Hotelben rendezte meg az országos Árvízvédelmi, Folyó- és tógazdálkodási és Vízminőségi Ágazati Konferenciát.

Bővebben...

 

Szemétszedés a Tisza-tavon

Az esős idő ellenére ismét kenukba ültek a Békatutaj Egyesület aktivistái, hogy megtisztítsák a Tiszafüredi-medence nádasait a szeméttől. A 40 aktivista  tisztának találta a környezetet, de 22 zsáknyi szemét, 8 festékes vödör és néhány gumiabroncs eltüntetésével sikerült tovább javítani a tó állapotát.

Bővebben...

 

Tisza-tó: új áprilisi biciklis rekord

Megdőlt az eddigi áprilisi csúcs a Tisza-tónál, az elmúlt hónapban ugyanis 4312, a duzzasztóművön áthaladó kerékpárost számlált a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Kiskörei Szakaszmérnöksége, ami minden korábbi év negyedik havi forgalmát meghaladja. Az idei esztendő eddig eltelt négy hónapjában összesen 6204 biciklis hajtott át a vízlépcső üzemi hídján, ami szintén a legmagasabb szám az elmúlt évek első harmadának forgalmi adatai között.

 
További cikkeink...