palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Rólunk Jeles események, érdekességek

Jeles események, érdekességek

Száz éve hunyt el Kvassay Jenő

Pontosan száz éve, 1919. június 6-án hunyt el Kvassay Jenő vízmérnök, aki új korszakot teremtett a hazai vízgazdálkodás történetében. Az évforduló alkalmából a KÖTIVIZIG szolnoki, Boldog Sándor István körúti székházának aulájában megnyílt a magyar vízügyi ágazat meghatározó személyiségének munkásságát bemutató, a Duna Múzeum által összeállított vándorkiállítás.

Bővebben...

 

Tisza-tó: hétezer biciklis májusban

Májusban 6940, a duzzasztóművön áthaladó kerékpárost számlált a KÖTIVIZIG Kiskörei Szakaszmérnöksége, ebből 1640 volt versenyző. Minden bizonnyal a kifejezetten csapadékos időjárásnak is betudható, hogy az elmúlt havi forgalom elmaradt a tavaly májusi értéktől (10153), viszont minden korábbi év ötödik havi forgalmát meghaladta. Az idei esztendő eddig eltelt öt hónapjában összesen 13140 biciklis hajtott át a vízlépcső üzemi hídján.

 

Országos Vízhozammérő Gyakorlat

Az utóbbi évtizedekben a vízrajzi méréstechnika - a folyók vízállásainak és vízhozamainak pontos mérése – óriásit fejlődött. A mérőműszerek kalibrációját az Országos Vízügyi Főigazgatóság irányításával kétévente a műszerek összemérése biztosítja, ami országos szintű vízhozammérő gyakorlat keretében történik, amelyet idén május 21-23. között - a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság szervezésében - Gyulán, a Fehér-Körös középső szakaszán tartották.

Bővebben...

 

Kezdődik a hullámtér rendezése Tiszapüspöki és Tiszaug között

Vezető közéleti személyiségek és polgármesterek részvételével zajlott le május 15-én két helyszínen – Besenyszögön és Tiszaugon - az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság konzorciumában megvalósuló „VTT Hullámtér rendezése a Közép-Tiszán” elnevezésű projekt nyitórendezvénye.

Bővebben...

 

A vízügyi szakma kiváló tanulói lettek

A közelmúltban rendezték meg a vízügyi szakmacsoport kétfordulós Országos Szakmai Tanulmányi Versenyét, amelyen a legjobb - 94,1 százalékos - eredményt Juhász Balázs, a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum Pálfy-Vízügyi Szakgimnáziumának diákja érte el.

Bővebben...

 
További cikkeink...