palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Rólunk Jeles események, érdekességek

Jeles események, érdekességek

Húsz éve történt: amikor a víz volt az úr Hevesvezekényben

Hevesvezekény legújabb kori történetének tragikus árvize pontosan 20 évvel ezelőtt, 1999. július 12-én következett be. Éjfélkor félreverték a harangot, mivel a Hanyi belvízcsatorna elöntötte a falut. A település 80 százaléka vízben állt, 800 lakosából 40-50 ember közvetlen életveszélyben volt. 300 lakóházból 230 sérült meg, 8 azonnal összeomlott.

Bővebben...

 

Tisza-tó: új júniusi kerékpáros rekord

Megdőlt a júniusi kerékpáros forgalmi rekord a Tisza-tónál, miután az idei nyár első hónapjában 8177, a duzzasztóművön áthaladó kerékpárost számlált a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Kiskörei Szakaszmérnöksége. Az év első felében összesen 21 321 biciklis hajtott át a vízlépcsőn.

Bővebben...

 

Duna-napi KÖTIVIZIG focisiker

Az induló 16 csapat közül az előkelő második helyet szerezte meg a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság kispályás válogatottja a Nemzetközi Duna Nap keretében, június 28-án Győrben rendezett focitornán. A nyíregyháziakkal játszott döntőben a rendes játékidő  1:1-re végződött, ezt követően már a szerencsén is múlott a teljes siker, hiszen büntető párbajban maradt alul a KÖTIVIZIG legénysége a FETIVZIG gárdájával szemben, egy – hétméteres - gól döntött az aranyérem sorsáról. Az eredményhirdetésen tették közzé, hogy a pályán nyújtott teljesítménye alapján a legjobb mezőnyjátékosnak ifj. Ungvári Istvánt (Kiskörei Szakaszmérnökség) választották.

Bővebben...

 

PET Kupa: a KÖTIVIZIG csapata győzött

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság 18 fős csapata gyűjtötte össze a legtöbb petákot, ezzel első helyen végzett a tegnap zárult I. Tisza-tavi PET Kupán. Kollégáink több mint 300 zsáknyi szeméttől szabadították meg a tározótavat, a rendezvényen induló másik hat csapat PET kalózaival együtt pedig 3 tonna hulladékot gyűjtöttek össze - saját építésű pillepalack hajóin evezve - Tiszafüredtől Kisköréig.

 

PET Kupa - először a Tisza-tavon

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság kezdeményezésére az immár hagyományos Felső-Tiszai PET Kupa sorozatot idén Tisza-tavi futammal bővítette a környezetvédelem iránt elkötelezett Természetfilm.hu Egyesület. A június 14. és 18. között zajló esemény keretében a csapatok Tiszafüredtől Kisköréig eveznek saját építésű pillepalack hajóikon, hogy megtisztítsák a vizet a felhalmozódott hulladékoktól, főként pillepalackoktól.

Bővebben...

 
További cikkeink...