palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Rólunk Jeles események, érdekességek

Jeles események, érdekességek

Aranyérem a Nyúlgátfutóknak

A KÖTIVIZIG Nyúlgátfutók elnevezésű csapata idén ismét megvédte címét a 9-20 fős kategóriában az elmúlt hétvégén megrendezett Bicogó Maraton versenyen. A 43,7 kilométeres távot (Szolnok-Doba-Nagykörű-Kőtelek-Tiszasüly, többnyire a töltésen) 2 óra 28 perc alatt teljesítette a lelkes, 11 fős csapat.

Bővebben...

 

Biztonság Hete Szolnokon

A MABISZ kezdeményezésére elindult Biztonság Hete tematikus programhét 2019-ben már harmadik alkalommal jelentkezik, kapcsolódva a szeptember 20-i biztosítási világnaphoz, valamint a 21-i nemzetközi EDWARD Day-hez (European Day Without A Road Death – Európai Nap Közúti Áldozat Nélkül). A szolnoki programot szeptember 28-án szombaton 9 órai kezdettel rendezik meg a Tiszai Hajósok terén, ahol igazgatóságunk is képviselteti magát.

Bővebben...

 

Tisza-tó: kevesebb nyári biciklis

A nyári hónapokban együttesen 26 595, a duzzasztóművön áthaladó kerékpárost számlált a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Kiskörei Szakaszmérnöksége, ami visszaesés a tavaly nyári adatokhoz képest. Az idei évben augusztus végéig 39 739 biciklis hajtott át a vízlépcsőn.

Bővebben...

 

Kevesebb hulladék érkezik a Tiszán

A vízszennyezés elleni hazai védekezés feltételeit javítja az a 1,3 milliárd forint költségű beruházás, amit Áder János köztársasági elnök, Dr. Pintér Sándor belügyminiszter és Láng István, az Országos Vízügyi Főigazgatóság vezetője adott át szeptember 3-án Vásárosnaményban.

Bővebben...

 

Újra diákok alkotnak a támfalon

Ismét dolgoznak a szolnoki Tisza-parti árvízvédelmi támfalon a Magiszter Fényes Adolf Szolnoki Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma diákjai, akik ezúttal a védmű Pálfy iskola előtti, úgynevezett nagylépcsős szakaszára varázsolnak ecsettel látványos motívumokat. A helyszínen 13 tanuló 2 tanár irányításával készíti el az alkotást, amit a terveik szerint jövő héten pénteken fejeznek be.

Bővebben...

 
További cikkeink...