palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Rólunk Jeles események, érdekességek

Jeles események, érdekességek

Áldott karácsonyt és boldog új évet kívánunk!

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság békés karácsonyi ünnepeket és boldog, sikerekben gazdag új esztendőt kíván honlapunk minden kedves látogatójának!

 

Készenlétben a megújult jégtörő hajók

2016-2017 telén rég nem látott méretű jeges árhullám vonult le a folyóinkon. A természet erői olyan mértékben igénybe vették a jégtörő hajókat, hogy indokolttá vált a teljes körű felújításuk. Az elmúlt időszakban a kormány 984 millió forintos támogatásából megvalósult a rekonstrukció, ennek eredményeként a flotta mind a 22 hajója védekezésre kész. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően december 15-én úgynevezett melegen tartási készenlétet rendelt el ezekre a járművekre, így a Kiskörén állomásozó Jégvirág VII. és Jégvirág VIII. elnevezésű jégtörő hajókra is.

Bővebben...

 

Az öntözéstől az árvízvédelemig

November végén és december elején két európai uniós támogatású fejlesztési projektről is szervezett sajtónyilvános eseményeket és lakossági fórumokat a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság, ahol politikusok, önkormányzati vezetők és vízügyi szakemberek mellett az érintett helyi lakosok is kifejthették véleményüket.

Bővebben...

 

Chiovini ünnepség KÖTIVIZIG részvétellel

Chiovini Ferenc Munkácsy-díjas festőművész születésének 120. évfordulója alkalmából tartottak emlékünnepséget november 22-én a besenyszögi Wesniczky Antal Művelődési Házban. A rendezvényen bejelentették a Chiovini Szövetség megalakulását, amelynek egyik tagja a művész 15 alkotását őrző Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság.

Bővebben...

 

KÖTIVIZIG nemzetközi „sikersztorik”

A soros magyar EU-elnökség egyik kiemelkedő eredményeként, az állam- és kormányfők 2011 júniusában végső jóváhagyásukat adták az Európai Unió második makro-regionális fejlesztési koncepciójának elindítására. A 14 országot (9 EU tagállam: Ausztria, Bulgária, Csehország, Horvátország, Magyarország, Németország, Románia, Szlovákia, Szlovénia; és 5 unión kívüli: Bosznia-Hercegovina, Montenegró, Moldova, Szerbia, Ukrajna) átfogó stratégia célja 11 szakterületen összehangolni a fejlesztéspolitikákat a régió összeköttetéseinek javítása, a környezetvédelem elősegítése, a jólét növelése és a régió megerősítése érdekében.

Bővebben...

 
További cikkeink...