palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Rólunk Jeles események, érdekességek

Jeles események, érdekességek

Víz világnapja - diplomaták + VIDEO

 

Víz világnapi „hidrológia óra” ovisoknak

Az eső miatt udvari nyúlgát építése nem kapott helyet a programban (pedig lett volna rá igény a gyerekek körében), de a víz alapvető fizikai és kémiai tulajdonságai, körforgása, az élővilágban betöltött nélkülözhetetlen szerepe, sőt, az árvízvédelem, az öntözés, valamint vízkincsünk (mennyiségi és minőségi) védelmének fontossága egyaránt terítékre került a szolnoki Mustármag Római Katolikus Óvodában a Víz világnapja apropóján tartott rendezvényen. Mindez persze az apróságok nyelvén, és játék formájában.

Bővebben...

 

2013. A Nemzetközi Vízügyi Együttműködés Éve

Az ENSZ Közgyűlése 1993-ban döntött a Víz Világnapjának megtartásáról. A minden év március 22-én megtartott Víz Világnap vezérgondolata, hogy felhívja a figyelmet a tiszta ivóvíz jelentőségére és síkra szálljon az ivóvízkészletek fenntartható kiaknázásáért. A Víz Világnapjának jelentőségét minden évben más aktuális vízügyi téma adja. Az ENSZ Közgyűlése 2010-ben hozott határozata értelmében 2013. A Nemzetközi Vízügyi Együttműködés Éve.

 

Bővebben...

 

„Tulajdonképpen horgászok irányítják a vízügyet”

Ha lehet így mondani, tulajdonképpen horgászok irányítják a vízügyet – fogalmazott Lovas Attila, a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. internetes portáljának adott interjújában. A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság igazgatója a sporthorgasz.eu honlapnak nyilatkozva úgy vélte: a horgászok és a vízügy között nincs kőbevésett ellentét. A vízügyi igazgatóság munkatársainak jelentős hányada egyben horgász is – tette hozzá.

Bővebben...

 

Projektek tavasza

A tavasz beköszöntével soha nem látott mértékű, összességében tízmilliárd forintot meghaladó ár- és belvízvédelmi, továbbá környezetvédelmi beruházás, s nem utolsósorban turisztikai attrakciófejlesztés kezdődik a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területén, az Európai Unió támogatásával, állami társfinanszírozással. A fejlesztések szükségességét mi sem indokolja jobban, mint hogy térségünkben 1999 óta napjainkig négy alkalommal alakult ki olyan árhullám, amely a mértékadó szintet meghaladta, rámutatva az árvízvédelmi rendszer lecsökkent biztonságára – összegezte Lovas Attila igazgató.

Bővebben...

 
További cikkeink...