palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Rólunk Jeles események, érdekességek

Jeles események, érdekességek

Kódex készül az Alcsi-Holt-Tiszára

A Tisza-tavi kódexhez hasonló szellemiségű szabálykönyv elkészítésének szükségességéről döntött a szolnoki Alcsi-Holt-Tiszáért Közalapítvány kuratóriuma legutóbbi ülésén. A holtágra vonatkozó jogszabályokat és ajánlásokat csokorba gyűjtő dokumentum előkészítésére munkacsoportot hívtak életre, melyet Barcs Sándorné, Virágné Kőházi-Kiss Edit és Petrás András kuratóriumi tagok alkotják.

Bővebben...

 

Fehér nagypéntek, fekete húsvét

Időjárási szélsőségekkel teli múlt esztendő után csapadékban bővelkedő első negyedév

Tetten érhető a klímaváltozás? Ezt a kérdést ugyan nem tudjuk egzakt módon megválaszolni, ám a mögöttünk hagyott év időjárási szempontból kétségtelenül sok meglepetéssel szolgált. A KÖTIVIZIG mérési adatai egyértelműen bizonyítják, hogy mind a csapadék összegét és eloszlását tekintve, mind pedig az átlaghőmérséklet alakulását, a forró és a zord napok számát illetően figyelemre méltó volt a 2012-es esztendő. Emlékezetes, hogy a sokéves átlagnál jóval keményebb hideggel búcsúzott a tél februárban, júliusban pedig olyan tartós hőség miatt szenvedtünk, amire az elmúlt fél évszázadban csak egyszer volt példa. Szélsőségeknek lehettünk tanúi az idei esztendő első három hónapjában is, igazgatóságunk területére ugyanis március 27-ig 209,4 milliméternyi csapadék hullott.

Bővebben...

 

Víz világnapja rajzpályázat

 

MEGHÍVÓ a Vízgazdálkodási és Vízépítési Tagozat taggyűlésére

A Tagozat elnöksége az esedékes

tisztújító taggyűlést 2013. április 12. (péntek) 10 órára hívja össze.

Helyszín: Lurdy ház  1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 12 - 14. (ingyenes parkolás, megközelíthetőséget lásd www.lurdyhaz.hu )

Napirend:
1.)    Az elnökség beszámolója
2.)    A Minősítő Bizottság beszámolója
3.)    A Továbbképzési Bizottság beszámolója
4.)    A Tagozat ügyrendjének az aktualizálása
5.)    A tagozat tisztségviselőinek és küldöttgyűlési küldötteinek a megválasztása
6.)    Jelölések a MMK tisztújításához
7.)    Szakmai előadás: Hegedűs Pál dipl.ing (USA): az Amerikai Mérnöki Konzultáns Rendszer

Jelentkezés és dokumentumok:

http://vizgazdalkodas.mmk.hu/

honlapon.

Az esemény továbbképzési pontértéke: 1 pont. 
A továbbképzési pontot igénylőktől kérjük, hogy a jelentkezéskor adják meg a kamarai számukat!

A MMK Vízgazdálkodási és Vízépítési Tagozat elnöksége

 

Fiatal Diplomaták látogatása Szolnokon a Víz Világnapja alkalmából

Fiatal diplomaták is részt vettek a szolnoki árvízvédelmi fejlesztésben. A Víz világnapján 25 fős nemzetközi delegáció látogatott Szolnokra a Külügyminisztériumban működő Fiatal Diplomaták Klubja szervezésében. A KÖTIVIZIG meghívására érkező sok nemzetiségű csapatot a Városházán Szalay Ferenc polgármester fogadta és egyben bemutatta a város történetét, a vizekkel való kapcsolatát.

A kirándulás másik szervezője, a Toyota Motor Hungary Kft. a rendezvény alkalmából különdíjjal jutalmazta a Magyar Hidrológiai Társaság Szolnoki Területi Szervezete által a Víz Világnapja alkalmából meghirdetett rajzpályázat különdíjasát, a kunszentmártoni illetőségű 6 éves Hircze Fannit és családját.

Bővebben...

 
További cikkeink...