palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Rólunk Jeles események, érdekességek

Jeles események, érdekességek

Vízi emlékhelyek és műemlékek -ahol az ember, a természet és az idő találkozik...

A víz világnapja alkalmából 2014. március 22-23-án nyitott kapukkal várják az érdeklődőket a vízügyi emlékhelyek a KÖTIVIZIG területén is.

Bővebben...

 

Szakmai elismerés Bódi Illésnek

Március 15-e, Nemzeti ünnepünk  alkalmából Bódi Illés, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Műszaki Biztonsági Szolgálatának vezetője részére eredményes szakmai tevékenysége elismeréséül aranygyűrű emléktárgyat adományozott dr. Pintér Sándor belügyminiszter.

 

Filmsorozat szép, szőke szerelmünkről, a Tiszáról

„Szép, szőke szerelmünk, a Tisza” címmel 17 részből álló filmsorozatot készített Gyenes Károly és Varga János, akik segítőikkel közösen 62 nap alatt járták be gyalog és kenuval a Tiszát a forrástól egészen a Fekete tengerig.

Bővebben...

 

Célegyenesbe fordult az Alcsi-Holt-Tisza beruházás

A végéhez közelít a szolnoki Alcsi-Holt-Tisza revitalizációja elnevezésű, 397 millió forint költségű, európai uniós támogatású projektünk megvalósítása.

Bővebben...

 

Megújul a Hortobágy-Berettyó árvízkapu

A Komplex Tisza-tó Projekt részeként valósul meg a Hortobágy-Berettyó árvízkapu rekonstrukciója. E torkolati műtárgy kulcsfontosságú szerepet játszik a vízkormányzásban. Lezárása legutóbb az elmúlt év tavaszán vált szükségessé, miután a Hármas-Körös intenzív áradása miatt a folyó vízszintje a torkolatnál magasabb volt, mint a szintén áradó Hortobágy-Berettyó vízállása, elöntéssel veszélyeztetve jelentős területet.

Bővebben...

 
További cikkeink...