palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Rólunk Jeles események, érdekességek

Jeles események, érdekességek

Elkészült az Alcsi Holt-Tisza kódexének tervezete

Az Alcsi Holt-Tiszáért Közalapítvány a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság együttműködésével elkészítette a népszerű szolnoki holtág fenntartható használatának szabálygyűjteményének tervezetét, amely - a Tisza-tavi Kódexhez hasonlóan – az Alcsi Holt-Tisza Kódex címet kapta.

Bővebben...

 

Novemberre elkészül a felújított mezőtúri árvízkapu

Várhatóan novemberre befejeződik a Hortobágy-Berettyó Árvízkapu teljes körű felújítása – jelentette be június 11-én a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Markó István, a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság osztályvezetője. Hozzátette: a Komplex Tisza-tó Projekt keretében történő beruházás ideje alatt a műtárgy folyamatosan ellátja árvízvédelmi funkcióját.

Bővebben...

 

Virágba borult a Tisza – egyelőre a Szolnok alatti folyószakaszon figyelhető meg a kérészrajzás

Hétfőn megkezdődött a Tisza egyedülálló biológiai jelensége az igazgatóságunk által felügyelt folyószakasz déli részén.

Bővebben...

 

Befejezéshez közeledik a szolnoki árvízvédelmi fejlesztés

Lényegében az utolsó simításokat végzi a kivitelező a 2,4 milliárd forintos szolnoki árvízvédelmi beruházás belvárosi szakaszán, az ipartelepi részen azonban még több munkafázis van hátra – tudtuk meg Lovas Attilától, a projektgazda Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság vezetőjétől május 29-én, a Tisza-parti sétányon, Szalay Ferenc polgármesterrel együtt tartott sajtótájékoztatón.

Bővebben...

 

Ég, föld, férfi, nő - Tisza-tó

 
További cikkeink...