palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Rólunk Jeles események, érdekességek

Jeles események, érdekességek

Ez még nem monszun, csak esős nyár, szélsőséges eloszlással

A megszokotthoz képest jóval nedvesebb nyarat hagytunk magunk mögött.

Bővebben...

 

Aszfaltozzák a kerékpárutat Kőtelek és Tiszasüly között

A bőséges nyári csapadék okozta kényszerszünetet követően megkezdődött a Kőtelek-Tiszasüly között, a Tisza jobb oldali töltéskoronáján épülő kerékpárút aszfaltozása.

Bővebben...

 

A „trópusi” nyár hátráltatja a kerékpárút építését

A szűkebb térségben a júliusban lehullott 110-150 milliméter - és az augusztusban eddig leesett 30-35 milliméter - csapadék akadályozza a Kőtelek-Tiszasüly között, a szőke folyó jobb oldali töltéskoronáján kígyózó kerékpárút építését, esős időben ugyanis minimálisra csökken az időjárástól függetlenül is végezhető munkálatok köre.

Bővebben...

 

Az új szolnoki védmű ünnepe

Politikusok, közéleti személyiségek, és a vízügyi szakma képviselőinek jelenlétében pénteken átadták a szolnoki árvízvédelmi beruházást a Béres József sétánynak azon részén, ahol a régi támfal – eredeti formájában és helyén megőrzött - 8 méteres szakasza emlékeztet a múlt árvizeire.

Bővebben...

 

Magasabb szintű árvízvédelem Szolnokon

Befejeződött a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság szolnoki árvízvédelmi fejlesztési projektje. Ma adják át ünnepélyesen az Új Széchenyi Terv keretében megvalósult, 2,4 milliárd forint költségű beruházást, amelynek köszönhetően összesen hat kilométernyi fővédvonal újult meg, köztük a belvárosi támfal, és látványosan megszépült a sétány.

Bővebben...

 
További cikkeink...