palyazat_fooldal

Magyarország

Gyengénlátóknak

Címlap Rólunk Jeles események, érdekességek Őszi felülvizsgálaton járt a kormánymegbízott

Őszi felülvizsgálaton járt a kormánymegbízott

Az árvízi biztonság megőrzésének és növelésének egyik fontos pillére a hagyományos őszi felülvizsgálat. A program keretében tartott egyik bejáráson Dr. Kállai Mária kormánymegbízott, a Megyei Védelmi Bizottság elnöke is jelen volt.

Az őszi felülvizsgálat részeként a tiszaroffi védelmi központban tartottak beszámolókat, majd a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság szakemberei - Dr. Kállai Mária kormánymegbízott, MVB elnök és Lovas Attila, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság igazgatója jelenlétében - szivattyútelepet, belvízcsatornát és víztározót ellenőriztek.
A tiszaroffi védelmi központban területi felügyelő ismertette a belvízvédelmi szakaszokon végzett munkákat, bemutatta a létesítményeket, majd a csatornaőrök számoltak be az őrjárás tapasztalatairól.
A nap folytatásaként Dr. Kállai Mária és Lovas Attila a vízügyes munkatársakkal ellátogatott a tiszaroffi tározó töltésén található Gói-tói szivattyútelepre, majd a Tiszaroffot és Tiszaburát összekötő belvízcsatorna állapotáról tájékozódtak, ahol megtekintették a folyamatban lévő munkálatokat. A belvízcsatornánál közmunkások bevonásával dolgoztak a vízügyes szakemberek.
A Nagykunsági-főcsatorna tározójánál az emlékművet is megtekintették, ezt követően pedig a Komplex Tisza-tó Projekt keretén belül megépített – a napokban ünnepélyes keretek között átadott - kiskörei ökológiai folyosót, hallépcsőt nézték meg.