palyazat_fooldal

Magyarország

Gyengénlátóknak

Címlap Tisza-tó Tisza-tó vízrendszere Tisza-tó: hétvégén is zárva a VI. öblítő csatorna

Tisza-tó: hétvégén is zárva a VI. öblítő csatorna

Komplex Tisza-tó Projekt kivitelezőjének tájékoztatása szerint felújítás miatt hétköznap és hétvégén is 6:00-18:00 óra között lezárják a VI. öblítő csatornát és a VI. műtárgyat. Ezért felhívjuk a figyelmet a fokozott óvatossággal történő vízi közlekedésre, nem csak ezen a helyszínen, hanem a tározó többi, a rekonstrukciós munkálatokkal érintett területein is!

A kivitelező „K és H” Konzorcium a 28. héten, azaz július 7-13. között folytatja a kotrási és mederfejlesztési munkákat az említett VI-os mellett az V-ös öblítő csatornán és a Kis-Tisza 1+900-2+100 szelvényei között. Változatlanul gyökérzónás iszaptalanítás színtere a Kőhidi-lapos a Poroszlói-medencében és a Szilas-fok a VI-os öblítő csatorna környezetében.
Sarudnál a partvonal rögzítése érdekében a hullámverésnek ellenálló védművet alakítják ki terméskőből.
Az öblítő műtárgyak közül a VI-osnál az alap megerősítése zajlik Jet-Grouting technológiával, míg a X-esnél a már felújított szerkezetet építik vissza.
A Jászsági- és a Nagykunsági-főcsatornák beeresztő műtárgyainak rekonstrukciós munkái egyrészt a műhelyben, másrészt az adott helyszínen is történnek, ezzel párhuzamosan már szerelik be az új mozgató munkahengereket.
Kiskörén, a hallépcső középső szakaszán folytatódik a földmunka és a terméskő beépítése, továbbá a zsilipnél a kőbukók kialakítása. Az alsó szakaszon a medret érintő földmunka és a kőbeépítés képezi a fő teendőt. Továbbra is fokozott figyelmet igényel az erre közlekedőktől, hogy az üzemi híd bal parti hídfőnél lévő depóniába szállítják az itt felhasználandó terméskövet.