palyazat_fooldal

Magyarország

Gyengénlátóknak

Címlap Tisza-tó Tisza-tó vízrendszere Heves megyei területfejlesztési díj kiskörei szakaszmérnökségünknek

Heves megyei területfejlesztési díj kiskörei szakaszmérnökségünknek

Telekessy István területfejlesztési díja adományozott Heves Megye Közgyűlése a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Kiskörei Szakaszmérnökségének, a Tisza-tó „gazdájának”. A rangos elismerést ünnepélyes keretek között adta át a közgyűlés június 27-i ülésén Szabó Róbert megyei elnök és dr. Barta Viktor főjegyző - Lovas Attila, a KÖTIVIZIG igazgatójának jelenlétében - Fejes Lőrinc kiskörei szakaszmérnöknek.

A Heves Megyei Közgyűlés 2012-ben alapított a Telekessy-díjat, hogy ezzel is kifejezésre juttassa megbecsülését azoknak a személyeknek és szervezeteknek, amelyek kiemelkedőt alkottak a terület- és vidékfejlesztés terén, és példamutató munkájukkal hozzájárulnak a megye jó hírnevének öregbítéséhez.          
A kiskörei kollektíva elismerésének indoklásában szerepel, hogy szakaszmérnökség elkötelezett a Tisza-tó kezelésében, valamint az ott megvalósítandó fejlesztési projektek megvalósulásában. Ezen kívül a tavalyi, rekorder dunai árvíz elleni védekezésben is aktív szerepet játszott, bizonyítva szakmai kompetenciáját.
Mint a Tisza-tó „gazdája”, szerteágazó kapcsolatot ápol a tározó környéki települések önkormányzataival, gazdálkodóival, együttműködik a tó tágabb térségéhez kötődő politikai, gazdasági szereplőkkel. A szakaszmérnökség munkatársai immár négy évtizede végzik sokrétű feladataikat magas szakmai színvonalon, védekezési periódusokban és békeidőben egyaránt.
Az indoklás megemlíti azt is, hogy a szakaszmérnökség a 2012 végén megvalósítási szakaszba lépett Komplex Tisza-tó Projektnek is gazdája. A fejlesztés új lehetőségeket jelent a Tisza-tó és környező települések életében, hiszen a tározó létrejötte óta a legnagyobb beruházás, amelynek folytatása tervezés alatt áll.