palyazat_fooldal

Magyarország

Gyengénlátóknak

Címlap Tisza-tó Tisza-tó vízrendszere Aktuális munkálatok a Tisza-tónál

Aktuális munkálatok a Tisza-tónál

A 18. héten (április 28. - május 4.) is folytatódnak az elmúlt napokban, illetve még korábban megkezdődött beavatkozások – közölte a Komplex Tisza-tó Projekt kivitelezője, a „K és H” Konzorcium. Így a X-es öblítő műtárgynál Jet-Grouting technológiával az alap megerősítése a fő teendő, a IX-esnél kőszórás, a VI-osnál a kőszórást megelőző mederkotrás zajlik, míg a VI-os és X-es egyúttal lakatosmunka helyszínei is.

Folytatódik a Kőhídi-lapos és az érfűi térség gyökérzónás kotrása Poroszlónál, illetve Abádszalóknál. Mederfejlesztés színtere még az V-ös és a VI-os öblítő csatorna. Sarudnál partvédelem épül, ennek részeként a víz felől odaszállított terméskővel állítják össze az elhabolással dacoló művet.
A Jászsági- és a Nagykunsági-főcsatorna beeresztő műtárgyainak rekonstrukciós munkái a műhely mellett a helyszínen is történnek, s visszaépítik a már felújított főelzárásokat.
Kiskörén a hallépcső üzemi út alatti műtárgyánál továbbra is a föld visszatöltése, a középső szakaszon a réselt halátjáró szerkezetének építése, a földmunka és a terméskő beépítése, az árvízi zsilipnél a műtárgy földmunkája és szerkezetének építése aktuális, vákuumkutas talajvíz-süllyesztés mellett. Az alsó 100 méteres szakaszon földmunka, vízről történő kőszórás, valamint a réselt halátjáró szerkezetének kialakítása képezi a tennivalók zömét. Változatlanul fokozott figyelmet igényel az erre közlekedőktől, hogy az üzemi híd bal parti hídfőnél lévő depóniába szállítják a beépítendő terméskövet, és a forgalom ideiglenes nyomvonalon halad.