palyazat_fooldal

Magyarország

Gyengénlátóknak

Címlap Közérdekű Épül a kerékpárút, ezért nem lehet közlekedni a gáton Tiszasüly és Kőtelek között

Épül a kerékpárút, ezért nem lehet közlekedni a gáton Tiszasüly és Kőtelek között

Miután megkezdődött Kőtelek és Tiszasüly között, az árvízvédelmi töltésen a kerékpárút építése, a munkálatok zavartalan elvégzése érdekében mostantól tilos az érintett szakaszon a közlekedés, még azoknak is, aki érvényes gátonjárási engedéllyel rendelkeznek.

A munkaterületre történő behajtási tilalom előreláthatólag ez év őszéig tart, a kivitelezéssel összefüggő anyagszállítás pedig fokozott figyelmet követel a környéken közlekedőktől. Kérjük az érintettek türelmét és megértését! 
Mint arról már többször beszámoltunk honlapunkon, a KÖTIVIZIG beruházásában, Kőtelek-Tiszasüly között, a szőke folyó jobb oldali töltéskoronán 12 kilométer hosszú és 3 méter széles kerékpárút létesül. A kavicságyra, majd zúzottkő-alapra terített aszfaltcsík elkészülte után az EuroVelo – Lappföldtől Athénig vezető - 11. számú útvonalának részét képezi majd. A kerékpárút mentén három pihenőt is kialakít a kivitelező Duna Aszfalt Kft., ahol angol és magyar nyelvű turisztikai információs tábla segíti az erre járók tájékozódását.
Az Európai Unió támogatását elnyert, 680 millió forintos beruházás elsődlegesen turisztikai attrakciófejlesztés, emellett árvízvédelmi célokat is szolgál, hiszen jelentősen javítja a védekezés feltételeit. Átadása után Doba és Kisköre között végig burkolt töltéskorona áll a védekezés, árvízmentes időszakban pedig a közlekedők rendelkezésére.