palyazat_fooldal

Magyarország

Gyengénlátóknak

Címlap Tisza-tó Tisza-tó vízrendszere Aktuális munkák a Tisza-tónál

Aktuális munkák a Tisza-tónál

Hasonló munkálatok folynak a 12. héten (március 17-23.), mint a megelőző napokban a Kiskörei-tározóban.

Mint arról a Komplex Tisza-tó Projekt kivitelezője, a „K és H” Konzorcium tájékoztatott, változatlanul hidromechanizációs kotrást végeznek a Kis-Tiszán, ezúttal a 4+200-4+400-as, valamint a X-es öblítőcsatorna 0+750-0+900-as szelvényei között. A VI-os öblítő torkolati szakasza szintén iszaptalanítás színtere. Folytatódik a meder kotrása a Kőhídi-lapos bekötése okán, ezen a területen halágyat és vadmenekítő dombot is kialakítanak. Az említetteken kívül gyökérzónás kotrás zajlik Abádszalókon, az érfűi térségben.
Az öblítő műtárgyak rekonstrukciója részeként a X-esnél kőszórás, illetve az acélszerkezetek átalakítása, a IX-esnél szintén kőszórás és bejáró út építése, a VI-os öblítőnél pedig a kőszórást megelőző mederkotrás az aktuális tennivaló.
A Jászsági- és a Nagykunsági-főcsatorna beeresztő műtárgyainak felújítása ezen a héten is a műhelyben történik, ahol a szükséges lakatosmunkákat végzik el. 
Kiskörén a laikusok számára is mind jobban kivehető, miképpen fog véglegesen kinézni a méretei tekintve országosan egyedülálló ökológia folyosó. A héten folytatódik a hallépcső üzemi út alatti műtárgya, illetve a középső szakaszon a réselt halátjáró szerkezetének építése, a terméskő beépítése, az árvízi zsilipnél a műtárgy földmunkája és szerkezetének építése, valamint a talajvíz süllyesztése vákuumkutas rendszerrel. Itt a munkálatok terméskő-szállítással is párosulnak (az üzemi híd bal parti hídfőnél lévő depóniába hordják a beépítendő anyagot), a forgalom pedig ideiglenes nyomvonalon halad, mindez fokozott figyelmet igényel az arra közlekedőktől.