palyazat_fooldal

Magyarország

Gyengénlátóknak

Címlap Tisza-tó Tisza-tó vízrendszere Tisza-tó szerte folytatódnak a kotrások

Tisza-tó szerte folytatódnak a kotrások

Több helyszínen folytatódnak a Komplex Tisza-tó Projekt Tisza tavat érintő munkálatai a 11. héten, március 10-16. között.

A kivitelező „K és H” Konzorcium tájékoztatása szerint a Kis-Tisza – a 4+400 – 4+600-as szelvények között - változatlanul hidromechanizációs kotrás színtere, ahogyan a X-es öblítő csatorna, a 0+550 – 0+850-es szelvények között. A VIII-as öblítő csatornán, az Aponyháti-csatorna 0+000 - 0+287-as szelvényei között, valamint a VI-os öblítő torkolati szakaszán szintén kotrást végeznek. A VIII-as öblítőnél emellett vadmenekítő dombot is kialakítanak. Hasonló munkálatok zajlanak a Kőhidi-lapos bekötése - mederkotrása - kapcsán, sőt, itt úgynevezett halágyat is készítenek. Továbbra is gyökérzónás kotrás zajlik Abádszalókon, az érfűi térségben.
Folytatódik az öblítő műtárgyak rekonstrukciója. Az előkészületek részeként a X-esnél kőszórás, a IX-esnél bejáró út építése, a VI-os öblítőnél pedig a kőszórást megelőző mederkotrás az aktuális teendő.
A Jászsági- és a Nagykunsági-főcsatorna beeresztő műtárgyainak felújítása ezen a héten a műhelyben történik, ahol a szükséges lakatosmunkákat végzik el.  Kiskörén a hallépcső hétről hétre többet mutat magából. A héten folytatódik az ökológiai folyosó üzemi út alatti műtárgya, valamint a középső szakaszon a réselt halátjáró szerkezetének építése, a terméskő elhelyezése, továbbá az árvízi zsilipnél a műtárgy földmunkája, és a talajvíz süllyesztése vákuumkutas rendszerrel. Ezen a helyszínen a munkálatok terméskő-szállítással járnak (az üzemi híd bal parti hídfőnél lévő depóniába hordják a beépítendő anyagot), s mivel a forgalom ideiglenes nyomvonalon halad, fokozott figyelmet követel a közlekedőktől.