palyazat_fooldal

Magyarország

Gyengénlátóknak

Címlap Tisza-tó Tisza-tó vízrendszere Tisza-tó: kezdődik a IX. öblítő műtárgyának felújítása

Tisza-tó: kezdődik a IX. öblítő műtárgyának felújítása

A Komplex Tisza-tó Projekt kivitelezője, a „K és H” Konzorcium tájékoztatása szerint a 9. héten (február 24. – március 2.) a bozót- és cserjeirtás végeztével megkezdődik a IX. öblítő műtárgy rekonstrukciója a terület előkészítésével és ideiglenes bejáró építésével.

Folytatódik a hidromechanizációs kotrás a Kis-Tiszán, mégpedig a 0+200 és a 0+300 – 5+100 szelvények között, valamint a X-es öblítő csatorna 0+000 – 0+500 szelvényei között. Változatlanul gyökérzónás kotrás színtere az érfűi térség és az V-ös öblítő csatorna. A VIII-as öblítő csatornán, valamint az Aponyháti-csatorna főágának bekötése végett, a 0+287 - 0+440 szelvények között továbbra is szárazkotrást végeznek. Ugyancsak folytatódik a VI-os öblítő torkolati szakaszának kotrása. 
A Jászsági- és a Nagykunsági-főcsatorna beeresztő műtárgyai rekonstrukciójának részeként lakatosmunkák zajlanak, elhelyezik az ideiglenes elzárásokat, és mozgatási próbát végeznek az új tápegységgel. Kiskörén folytatódik az ökológia folyosó, üzemi út alatti műtárgya, valamint a középső szakaszon a réselt halátjáró szerkezetének építése, a középső pihenőtó földmunkája, továbbá az árvízi zsilipnél a talajvíz süllyesztése. Ezen a helyszínen a munkálatok terméskő-szállítással is járnak (az üzemi híd bal parti hídfőnél lévő depóniába hordják a beépítendő anyagot), ami fokozott figyelmet követel a közlekedőktől.