palyazat_fooldal

Magyarország

Gyengénlátóknak

Címlap Tisza-tó Tisza-tó vízrendszere Ismét kotorják a Kis-Tiszát

Ismét kotorják a Kis-Tiszát

Az időjárás újra lehetővé teszi, hogy folytatódjon a hidromechanizációs kotrás a Kis-Tiszán, mégpedig a 0+700 – 1+400-as és a 4+500 – 5+100-as szelvények között, valamint a X-es öblítő csatorna 0+000 – 0+500 szelvényei között – közölte a Komplex Tisza-tó Projekt kivitelezője.

A „K és H” Konzorcium arról is beszámolt, hogy a 8. héten, (február 17-23. között) változatlanul gyökérzónás kotrás színtere az érfűi térség és az V-ös öblítő csatorna. A VIII-as öblítő csatornán, valamint az Aponyháti-csatorna főágának bekötése miatt, a 0+000 - 0+150 szelvények között továbbra is szárazkotrást végeznek. Folytatódik a VI-os öblítő torkolatának kotrása, a IX-es műtárgy környezetében pedig fakivágás, bozót- és cserjeirtás zajlik.
A Jászsági- és a Nagykunsági-főcsatorna beeresztő műtárgyainak rekonstrukciója keretében lakatosmunkákat végeznek és a zsiliptáblák régi, elavult mozgató-szerkezetének kiemelése történik meg, előkészítendő az aknát az új berendezés befogadására. Kiskörén folytatódik az ökológia folyosó, üzemi út alatti műtárgya, valamint a középső szakaszon a réselt halátjáró szerkezetének építése, a középső pihenőtó földmunkája, továbbá az árvízi zsilip talajvízsüllyesztő-rendszerének telepítése. E munka terméskő-szállítással is párosul (az üzemi híd bal parti hídfőnél lévő depóniába hordják a beépítendő anyagot), s mivel a forgalom ideiglenes nyomvonalon halad, fokozott figyelmet követel a közlekedőktől.