palyazat_fooldal

Magyarország

Gyengénlátóknak

Címlap Tisza-tó Tisza-tó vízrendszere A fagyok miatt átmenetileg szünetel a hidromechanizációs kotrás a Tisza-tavon

A fagyok miatt átmenetileg szünetel a hidromechanizációs kotrás a Tisza-tavon

Az elmúlt napokban kialakult lepeljég miatt átmenetileg leállította a hidromechanizációs kotrást a Komplex Tisza-tó Projekt kivitelezője. A „K és H” Konzorcium tájékoztatása szerint azonban, amint enyhül az idő, a munkálatok folytatódnak a Kis-Tiszán a 0+000 - 0+700 és 5+100 - 5+400 szelvények között, valamint a X-es öblítő csatornán a 0+000 - 0+500 szelvények között.

A 6. héten – február 3-9. között – Kiskörén változatlanul zajlanak a hallépcső műtárgyának földmunkái és a terméskő burkolat kialakítása az üzemi út alatti műtárgynál és az ökológiai folyosó középső szakaszán, a réselt halátjáró blokkjainál pedig a szerkezetépítés. Ezen a helyszínen folyamatos a terméskő szállítása, az üzemi híd bal parti hídfőnél lévő depóniába hordják a beépítendő anyagot.
A VIII-as öblítő csatornán, valamint Aponyháti-csatorna főágának bekötése végett a 0+000 - 0+150 szelvények között továbbra is szárazkotrást végeznek. Ugyancsak száraz technológiával megkezdődik a halágy kotrása a Kis-Tisza 5+300-as szelvénye és a Kőhídi-lapos között, s indul a Bocskoros híd átfolyási szelvényének rekonstrukciója.
A jobb parton, a 146+600 - 146+930 töltéskilométer között folytatódik - szárazföldi kőszállítással - a vízoldali töltéslábba építendő partvédelmi mű kialakítása. A szállító járművek a töltést a jobb part 147+650 töltéskilométernél keresztezik, ami a közlekedőktől fokozott figyelmet igényel.